Nyheter

Yachten är borttagen från den ryska oligarken

Den ryske miljardären Alisher Usmanov har utsatts för sanktioner utav EU – och hans värdefulla yacht Dilbar har blivit konfiskerad av myndigheten. ”Jag anser att ett sådant beslut är orättvist”, kommenterade Usmanov och hänvisade till sanktionerna mot honom. Det är resultatet av Rysslands invasion av Ukraina på morgonen den 24 februari 2022.

Yacht blev konfiskerad
Ryssland attackerade Ukraina på morgonen den 24 februari 2022. Ukrainarna försvarar sig tappert, men attackerna har inte upphört än på långa vägar verkar det som – då kriget pågår fortfarande. Västvärlden fördömde invasionen och Vladimir Putin, som gav order om att attackera Ukraina. Han införde också olika typer av sanktioner – bland annat mot ryska oligarker. Europeiska unionen har infört sanktioner mot bland annat den ryske miljardären Alisher Usmanov samt hela Ryssland. Den 156 meter långa Dilbar-yachten, uppgår värdet till nästan 600 miljoner dollar, enligt Forbes, konfiskerades den i hamnen i Hamburg. Varför just där? För från slutet av oktober renoverades den på Hamburgs hamn hos det tyska företaget Blohm + Voss.

Uttalande av Alisher Usmanov
Usmanowas yacht är världens största motoryacht som sett till bruttotonnage. vikten av denna typ yatch uppgår till cirka 15 917 ton. Yachten har en mängd med lyx utrustning så som 2 helikopterplattor, en bastu, ett gym och till och med en helt egen skönhetssalong.

Twitter

Dessutom har den den största poolen som någonsin installerats på en yacht. Det är bara en del av ryssens enorma förmögenhet sägs det. Usmanov kommenterade EU:s sanktioner mot honom i ett uttalande till International Fencing Federation:

Jag anser att ett sådant beslut är orättvist och skälen som används för att motivera sanktionerna är en uppsättning av falska och ärekränkande anklagelser som skadar min heder, värdighet och affärsrykte. Jag kommer att använda alla lagliga medel för att skydda mig, min förmögenhet och mitt rykte.

Twitter

Vad anser du om händelsen? Var beslutet rätt eller fel av EU?

Mest Populär

To Top