Nyheter

Hemliga dokument från ryska FSB har läckt ut

Vem vinner kriget, Ryssland eller Ukraina? En agent från den ryska federala säkerhetstjänsten (FSB) säger öppet: ”Kriget i Ukraina kommer att sluta i ett fullständigt nederlag för Ryssland, vilket bara kan jämföras med Nazitysklands kollaps . ”

Ryska FSB-dokument
Den brittiska dagstidningen The Times publicerade ett dokument, förmodligen skrivet av en av FSB-analytikerna, och senare publicerat av den ryske människorättsaktivisten Vladimir Osechkin på hans anti-korruptionswebbplats Gulagu.net.

Vilken information ingick i dokumentet från FSB-agenten?

Vi pratar om dödade ryssar, deras antal kan vara så högt som 10 000. Officiella siffror från de ryska myndigheterna ger en siffra som är mångdubbelt lägre. Det talas om 498 dödade soldater. Författaren tillade att ingen i regeringen riktigt visste det verkliga antalet eftersom kontakten med huvudavdelningarna förlorades.

Twitter

Agentens rapport visar också att Rysslands federala säkerhetstjänst inte ens har blivit varnad för att det kommer att bli en invasion av Ukraina. Men nu får hon skulden för misslyckande. FSB var inte beredd på de ekonomiska sanktioner som västvärlden införde mot Ryssland. Agenter skulle bara instrueras att bedöma effekterna av dessa sanktioner, men fick höra att det var en hypotetisk övning …

Man måste skriva analysen på ett sådant sätt att Ryssland är vinnaren. Annars kommer du att bli anklagad för att inte göra ett bra jobb. Plötsligt händer det, och allt handlar om din helt ogrundade analys. Vi agerar intuitivt, under inflytande av känslor, vår insats måste bli högre och högre i hopp om att vi plötsligt ska lyckas med något. I allmänhet har Ryssland inget val. Det finns inget sätt att vinna, det finns bara ett misslyckande.

Twitter

När är krigets slut?
Agenten säger att deadline för krigets slut som fastställts av Ryssland är juni. Senare kommer landets ekonomi att kollapsa totalt. FSB utesluter dock inte en internationell konflikt. Olika scenarier beaktas.

Twitter

”Någon jävla rådgivare kommer att övertala ledare” att ställa ett ultimatum till västvärlden och hota med krig om sanktionerna inte hävs.

Twitter

Vad händer om väst vägrar? I det här fallet utesluter jag inte att vi kommer att dras in i en verklig internationell konflikt, som Hitler 1939. Vår position är som tysken 1943-44, men för oss är detta utgångsläget.

Mest Populär

To Top