Nyheter

Bomb precis vid gränsen till Polen! Träningsplatsen i Jaworów avbröts. 35 personer är döda

Enligt Ukraińska Prawda var dagens missilattack i Lviv-regionen fokuserad på Jawor-övningsplatsen. En militär enhet attackerades och 35 människor dog. Bombningen ägde också rum på andra håll i västra delen av Ukraina – på flygplatsen Ivano-Frankivsk.

En missilattack fokuserad på det internationella centret för freds- och säkerhetsstyrkor i Lviv-regionen, känd som den militära övningsplatsen Jawor, ägde rum i morse. Militärcentret ligger mellan Lviv och den polska gränsen – cirka 20 km från Korczowa.

Maksym Kozycki, chefen för Lviv-regionens myndigheter, informerade initialt om att 9 personer dödades och 57 skadades. Tyvärr visar det sig att som ett resultat av attacken dödades 35 personer och 134 personer skadades.

Kozycki upplyser att attacken utfördes med manövrerande raketer från luft till mark.

Totalt avfyrades mer än 30 raketer. Ett fåtal slogs ner av vårt luftvärnsförsvar.

Bombad av Ryssland var Jaworów startpunkten för NATO Rapid Trident-övningar. Konvojer från Polen kan vara en annan destination. Putler vill att vi ska frukta tredje världskriget, som han skulle förlora.

Det var inte så nära än

Jaworów fick sparken i kväll. Platsen där våra volontärer var igår, sjukhuset vi betjänar i denna stad, ligger cirka 20 km från våra gränser.

Vi kan inte vänta, tre ambulanser fyllda till taket med förband och mat har precis åkt till Jaworów, som bombades på natten. De kommer att stanna där, de kommer att evakuera de sårade och hjälpa de mest behövande.

Explosioner hördes i våra lager i Cieszanów, fönster skakade i Lubaczów. Kriget har ännu inte varit så nära oss.

Ära till frihetens försvarare. Skam för de ryska inkräktarna

– läser vi i Folkowiskoförbundets inlägg

Detta är en signal till Nato efter Putins tillkännagivande i går att Ryssland kommer att förstöra alla västerländska vapenöverföringskedjor på ukrainskt territorium. I det här fallet är det en av dessa signaler och tyvärr kommer detta att vara vår verklighet under den kommande veckan.

Mest Populär

To Top