Nyheter

Ord från den tidigare chefen för NATO – ”Putin kommer inte stanna i Ukraina”

Kriget vid den östra sidan, har nu pågått i 17 dagar. Från början av konflikten, så har den ukrainske presidenten Volodymir Zelensky krävt att Nato ska bli mer involverat i kriget från Ukrainas sida. Den ukrainske politikern har varnat västvärlden många gånger för att kriget inte skulle ta slut i Ukraina.

Denna händelsen har delas av förra chefen hos Nat, Anders Fogh Rasmussen
Vi borde inse att vi har ett val mellan att konfrontera Putin nu eller vid ett senare skede, för han kommer inte att stanna bara i Ukraina – sa Anders Fogh Rasmussen i en intervju med Radio Free Europe.

Enligt honom är kriget med Ukraina en introduktion till att försöka återuppbygga hela Sovjetunionen. Därför är inte bara de baltiska staterna i fara, utan även Polen, Moldavien och till och med Slovakien och Rumänien. Därför kräver den tidigare Nato-chefen att väst agerar militärt nu på direkten och framför allt inför ett flygförbud över hela Ukraina. Han anser också att Nato-länderna bör öka vapen försäljning till Ukraina. Samtidigt noterar han att ”vi alla borde vara medvetna om riskerna att bli förknippade med en konfrontation mellan Nato och Ryssland” .

Politikern skyller bara på ”Putin och Ryssland” för konflikten. Men länderna i väst, som inte införde allvarliga sanktioner efter annekteringen av Krim, bjöd på något sätt in Ryssland att eskalera sina territoriella anspråk, förväntas också bidra till tragedin. Enligt honom bör västvärlden inte avskaffa sanktionerna även efter fientligheternas slut, och Putin själv måste behandlas som en krigsförbrytare och diktator.

Twitter

Putin utlöste ett olagligt krig mot Ukraina utan någon som helst anledning. Han har brutit mot ett internationellt lag när det kommer till Krig, så jag ser ingen anledning till att sanktioner skulle hävas efter kriget mellan Ryssland och Ukraina.

Twitter

KÄLLA: WIADOMOŚCI.RADIOZET.PL
MINIATYR: TWITTER

Mest Populär

To Top