Djur

Veterinärer slår larm: DÖDLIG hundsjukdom bryter ut i rasande fart!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,124695″ ap yos floating=”2″ ]
Random video!

På senare tid har ett ökande antal hundar blivit sjuka eller dött av en allvarlig sjukdom, därför uppmuntrar veterinärer hundägare att testa sina hundar så fort som möjligt.
Den farliga parasiten, en hjärtmask , plågar för närvarande många svenska hundar som hamnat hos veterinären. Den har fått Veterinärer att varna hundägare för hjärtmaskar.
– Bara de senaste två dagarna har vi testat två hundar positiva utan att de hade symptom, förklarar en veterinär.
Bara på ett djursjukhus har nästan 30 hundar de senaste två månaderna drabbats av de aggressiva hjärtmaskarna, som har lett till dödsfall. Det är långt mer än tidigare, säger en veterinär.
Djursjukhuset slår nu larm eftersom det finns flera av de sjuka hundarna, som hade ingen eller bara mindre symptom , vilket gör det svårt att upptäcka i tid. De vanliga symptomen är hosta och maskarna kan typiskt sett stoppas av en avmaskning,

– Men tre hundar dog trots behandling, förklarar samma veterinär, som har också sett folk komma in med hundar med allvarliga symtom som förlamning och blödning, vilket inte är normalt.
Testet kan göras genom avföringsprover eller blodprover .
Hundar kan lätt bli smittade med sjukdomen och gå under en lång tid utan symptom. Förutom hosta kan en annan symptom vara att hunden verkar trött, minskad aptit eller inte vill gå på promenader.

Mest Populär

To Top