Nyheter

VARNING: Om du får ett sådant HÄR meddelande eller liknande på Facebook så radera det OMEDELBART!!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,104896″ ap yos floating=”2″ ]
(Random video)

Om du eller någon av dina vänner har fått det här meddelandet på sociala medier strunta i det och ta bort det!

Många människor har deltagit i olika ”dela för att” typ av händelser. Tyvärr har detta orsakat många människor att deltar i falska spel utan att ens veta om det och de förlorar pengar på grund av det.

En särskilt scamming som folk deltar i till höger och vänster är ”Secret Sister Gift Exchange.” Folk får dessa meddelanden skickade till sig hela tiden, som förklarar hur ”Secret Sister Gift Exchange.” funkar och uppmuntras att delta.

Vad som händer är att personen ger en gåva på $ 10 och sedan är tänkt att du ska ta emot 36 gåvor i gengäld på grund av gåvan. Du kan läsa hela meddelandet med spelets regler nedan:

Välkommen till vår hemliga syster gåva utbyte! Såhär fungerar det:

1) Skicka en present med ett värde på minst $ 10 till hemlig syster # 1 nedan.

2) Ta bort hemlig syster namn från # 1; flytta sedan hemlig syster # 2 till den platsen.

3) Lägg ditt namn till # 2 med din info.

4) Skicka sedan denna information till 6 andra damer med den uppdaterade namn infon

5) Kopiera hemlig syster begäran om att jag postat på min vägg, till din egen vägg. Om du inte kan slutföra detta inom en vecka vänligen meddela mig, eftersom det inte är rättvist att de damer som har deltagit och väntar på att deras gåvor ska att komma fram. Du kanske vill beställa direkt från en webbaserad tjänst (Amazon, eller någon annan online shop) som sparar en resa till postkontoret. Snart ska du få 36 gåvor! Vilket kap,du får 36 gåvor för att bara ge en! Var noga med att inkludera lite information om dig själv … några av dina favoriter osv,.

Även om vissa slumpmässiga användare rapporterade att de fått en gåva, har ingen faktiskt fått alla 36 på sin tröskel. Det var i princip en ”ompaketering av urgamla kedjebrev system.” The US Postal Inspection Service, säger att gåva kedjorna är inte bara ”matematiskt omöjligt”, men det är faktiskt olagligt.

”Det finns åtminstone ett problem med kedjebrev. De är olagliga om de begär pengar eller andra värdeföremål och lovar en betydande avkastning till deltagarna. Kedjebrev är en form av spel, och att skicka dem via e-post (eller leverera dem personligen eller via dator, men utskick pengar för att delta) bryter avdelning 18, United States Code, avsnitt 1302, postlotteriet stadgan. (Kedjebrev som ber om saker av mindre värde, såsom vykort eller recept, kan skickas, eftersom sådana artiklar är inte saker av värde i den mening som avses i lagen.) ”

Det finns olika varianter av syster utbyten, så se till att du är alert och radera meddelanden när du får dem! Du vill inte röra runt med detta!

Mest Populär

To Top