Nyheter

Mamman förlorade sitt barn eftersom hon gjorde ett misstag på Facebook! Håll ögonen öppna!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,103881″ ap yos floating=”2″ ]
(Random video)

Internet och dess sociala nätverk kan vara både en förbannelse och en välsignelse. Denna mamma fick lära sig det den hårda vägen. Alla borde känna till hennes historia och dra rätt slutsatser. Det handlar om välfärd för våra barn.

Föreställ dig att du är på Facebook och får en vänförfrågan från en främling. Som jag sa, du vet inte vem han eller hon är. Men profilbilden är faktiskt ganska trevlig och det talar till dig på något sätt. Så då accepterar du begäran. Precis så. Vad kan gå fel …?!?

Allt är snabbt glömt, du har något mycket viktigare att göra: din dotter (eller son) börjar skolan för första gången. Du är så stolt över din avkomma, hur hon har gjort sig redo för sin stora dag och du lägger ut de bästa bilderna på Facebook. Under bilden skriver du något i stil med: ”Vilken dag! Otrolig hur stor min älskling har blivit. ”Du taggar även bilden med namnet på skolan och laddar upp den på Facebook. Ett par klick – klart. Men konsekvenserna är skrämmande.

För vad som då händer i hemlighet är otänkbart: främlingen som du har lagt till i din kompislista för några dagar sedan, har nu sparat bilden, laddat upp den till en online-katalog och skickade det till hundratals män runt om i världen! Och skriver under bilden:

”Ung, amerikansk flicka. Inte ens sex år gammal! Endast 10.000 dollar! ”

Du har ingen aning om att detta händer, för det händer bakom ryggen. Men skräcken börjar först när du ska plocka upp din dotter från skolan några veckor senare – men ingen är där! Du letar överallt, frågar alla som du passerar med tårar i ögonen: Har du sett mitt barn?

Vad som nu händer med den lilla, är något du förmodligen inte vill veta. Och allt detta skulle inte ha hänt om du inte hade begått detta allvarliga misstag. Och även om du har tur och ditt barn skonas, så finns den motbjudande känslan av att veta att din älsklings bild kommer att hamna i en katalog för pedofiler. Alltså:  SLUTA acceptera främlingar på FACEBOOK!  Det är bättre att ha en mindre ”vän” än att genomleva denna skräckhistoria.

Vi får aldrig glömma det här meddelandet: Var vaksam och använd en hälsosam dos av skepsis samtidigt som behandlar främlingar på internet. Avvisa vänförfrågningar från främlingar! Och viktigast: Inga bilder på barn  , eftersom de ofta landa i orätta händer. Pedofiler ofta leta efter en sådan öppenhet. I verkliga livet, skulle du inte visa alla ditt privatliv, eller hur? Här kan du titta på hur du skyddar din profil från sekretess missbruk.

Vänligen dela denna viktiga varning med alla dina vänner! Det kan förhindra en tragedi.

Mest Populär

To Top