Nyheter

Rysk krigsflygplan nerskjuten – hann inte evakuera

Det är den 12:e dagen av kriget i Ukraina. Den 24 januari 2022 inledde Vladimir Putin sin attack. Volodymyr Zelenskys armé försvarar tappert. Många är förvånade över att den ukrainska militären gör motstånd en dag till.

Charkiv är en av de städer som har bombats av ryssarna i flera dagar nu.

I går eftermiddag kom uppgifter om att en rysk jaktplan hade blivit nedskjuten över staden. Su-25-piloten hann inte evakuera den. Han dog på platsen. En inspelning av denna situation dök snabbt upp i media. Du kan se hur det ukrainska pansarvärnsförsvaret träffade maskinen.

Ett av Putins främsta mål är att beslagta Charkiv med 1,5 miljoner människor. Ukrainska soldater försvarar städerna modigt.

Söndag eftermiddag muntrade dem verkligen upp. Det var då som den ryska jagaren sköts ner, sa chefen för de regionala myndigheterna, Oleh Syniehubov.

Det rapporterades också att piloten på militärplanet inte lyckades skjuta ut och dog på plats. Maskinen träffades klockan 18.15 lokal tid.

Vad säger de övergripande uppgifterna? Den ukrainska arméns generalstab rapporterar att Ryssland sedan den 24 februari, det vill säga sedan krigets början, har förlorat minst 44 plan, 48 helikoptrar och 4 stridsdrönare . President Volodymyr Zelensky uppmanar Nato att upprätta en flygförbudszon över Ukraina. Detta skulle sätta stopp för luftangrepp från Ryssland. Det har dock ännu inte kommit överens.

Mest Populär

To Top