Djur

När kvinnan kommer hem efter sin promenad med hunden blir hon chockad!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,129670″ ap yos floating=”2″ ]

Många av dagens djur lever ett mycket bekvämare liv än sina förfäder. De behöver inte vandra runt genom skogen och leta efter mat.

Kampen för överlevnad har blivit mycket lättare och den moderna medicinen fixar det mesta, men nu finns det andra faror som hotar. Amerikanen Debbie French vill därför varna alla hundägare!

När hon återvände hem efter en promenad med hunden upptäckte hon att hunden hade bränt sina tassar. Det var en solig dag och 27 grader i luften.

Debbie blev chockad och kommer därför nu att varna andra hundägare. Innan du går ut med hunden, bör du kontrollera temperaturen på trottoaren. Om det är för varmt för att gå barfota på den så är det också för varmt för din hunds tassar.

Många människor antar att hundarnas tassar tål en hel del, men så är det inte alltid. De är också sårbara och känsliga. När solen värmer asfalten på trottoaren kan den nå temperaturer upp till 60 grader.

I grund och botten bör hundägare regelbundet kontrollera sina hundars tassar för eventuella sår, skärsår eller andra skador.

För att undvika skador som denna bör du promenera till områden med gräs, som t.ex. parker och skogsstigar. Om du bor i en tätort, kan du köpa specialdesignade skor för hunden.

Dela detta vidare med dina hund vänner!

Mest Populär

To Top