Nyheter

Familjens värld vändes upp och ner barnets olycka. Nu vill de varna andra!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,129670″ ap yos floating=”2″ ]

Stora trampoliner är en vanlig syn i svenska trädgårdar. När jag fick en minut att hoppa på studsmattan var det något av det roligaste jag visste. Dessutom är de flesta föräldrar glada att barnen kommer ut ur vardagsrummet för lite fysisk aktivitet.

Kait Ellen tog med hela familjen till en studsmattepark, för att leka och ha roligt. Men det dröjde inte länge innan det hände en olycka, och utflykten blev en mardröm.

Familjen fick åka till sjukhuset efter att tre år gamla Calton hade skadat sig själv. Och det var då de fick det chockerande budskapet; Pojken hade ett brutet lårben, vilket är det starkaste benet i kroppen. Dessutom hörde hon något som hon aldrig hade hört förut – att barn under sex år, aldrig borde hoppa på studsmattor .

Det är American Academy of Pediatrics som säger detta, att när barnen fortfarande är i utvecklingsstadiet är det inte bra för dem att hoppa för mycket.

På Facebook skriver Kait följande;

”Vi vill dela denna information med dig i dag, för att öka kunskapen kring faran med studsmattor . Företag vänder sig mot småbarn, när de egentligen inte borde vara nära en studsmatta. ”

Mest Populär

To Top