0 Shares 62368 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Veterinärer slår larm: DÖDLIG hundsjukdom bryter ut i rasande fart!

Saga apr 25, 2017
0 62369


Random video!

På senare tid har ett ökande antal hundar blivit sjuka eller dött av en allvarlig sjukdom, därför uppmuntrar veterinärer hundägare att testa sina hundar så fort som möjligt.
Den farliga parasiten, en hjärtmask , plågar för närvarande många svenska hundar som hamnat hos veterinären. Den har fått Veterinärer att varna hundägare för hjärtmaskar.
– Bara de senaste två dagarna har vi testat två hundar positiva utan att de hade symptom, förklarar en veterinär.
Bara på ett djursjukhus har nästan 30 hundar de senaste två månaderna drabbats av de aggressiva hjärtmaskarna, som har lett till dödsfall. Det är långt mer än tidigare, säger en veterinär.
Djursjukhuset slår nu larm eftersom det finns flera av de sjuka hundarna, som hade ingen eller bara mindre symptom , vilket gör det svårt att upptäcka i tid. De vanliga symptomen är hosta och maskarna kan typiskt sett stoppas av en avmaskning,

– Men tre hundar dog trots behandling, förklarar samma veterinär, som har också sett folk komma in med hundar med allvarliga symtom som förlamning och blödning, vilket inte är normalt.
Testet kan göras genom avföringsprover eller blodprover .
Hundar kan lätt bli smittade med sjukdomen och gå under en lång tid utan symptom. Förutom hosta kan en annan symptom vara att hunden verkar trött, minskad aptit eller inte vill gå på promenader.

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4287 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar7178 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar8068 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...