0 Shares 24394 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Mamman förlorade sitt barn eftersom hon gjorde ett misstag på Facebook! Håll ögonen öppna!

Saga maj 13, 2017
0 24395


(Random video)

Internet och dess sociala nätverk kan vara både en förbannelse och en välsignelse. Denna mamma fick lära sig det den hårda vägen. Alla borde känna till hennes historia och dra rätt slutsatser. Det handlar om välfärd för våra barn.

Föreställ dig att du är på Facebook och får en vänförfrågan från en främling. Som jag sa, du vet inte vem han eller hon är. Men profilbilden är faktiskt ganska trevlig och det talar till dig på något sätt. Så då accepterar du begäran. Precis så. Vad kan gå fel …?!?

Allt är snabbt glömt, du har något mycket viktigare att göra: din dotter (eller son) börjar skolan för första gången. Du är så stolt över din avkomma, hur hon har gjort sig redo för sin stora dag och du lägger ut de bästa bilderna på Facebook. Under bilden skriver du något i stil med: ”Vilken dag! Otrolig hur stor min älskling har blivit. ”Du taggar även bilden med namnet på skolan och laddar upp den på Facebook. Ett par klick – klart. Men konsekvenserna är skrämmande.

För vad som då händer i hemlighet är otänkbart: främlingen som du har lagt till i din kompislista för några dagar sedan, har nu sparat bilden, laddat upp den till en online-katalog och skickade det till hundratals män runt om i världen! Och skriver under bilden:

”Ung, amerikansk flicka. Inte ens sex år gammal! Endast 10.000 dollar! ”

Du har ingen aning om att detta händer, för det händer bakom ryggen. Men skräcken börjar först när du ska plocka upp din dotter från skolan några veckor senare – men ingen är där! Du letar överallt, frågar alla som du passerar med tårar i ögonen: Har du sett mitt barn?

Vad som nu händer med den lilla, är något du förmodligen inte vill veta. Och allt detta skulle inte ha hänt om du inte hade begått detta allvarliga misstag. Och även om du har tur och ditt barn skonas, så finns den motbjudande känslan av att veta att din älsklings bild kommer att hamna i en katalog för pedofiler. Alltså:  SLUTA acceptera främlingar på FACEBOOK!  Det är bättre att ha en mindre ”vän” än att genomleva denna skräckhistoria.

Vi får aldrig glömma det här meddelandet: Var vaksam och använd en hälsosam dos av skepsis samtidigt som behandlar främlingar på internet. Avvisa vänförfrågningar från främlingar! Och viktigast: Inga bilder på barn  , eftersom de ofta landa i orätta händer. Pedofiler ofta leta efter en sådan öppenhet. I verkliga livet, skulle du inte visa alla ditt privatliv, eller hur? Här kan du titta på hur du skyddar din profil från sekretess missbruk.

Vänligen dela denna viktiga varning med alla dina vänner! Det kan förhindra en tragedi.

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4367 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar7364 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar8278 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...