0 Shares 25333 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Brukar du snooza på morgonen? I så fall MÅSTE du sluta direkt! Här är 5 anledningar varför!

Saga jan 21, 2017
0 25334

Visst är det härligt att trycka på snooze när väckarklockan ringer och på så sätt få några minuters bonussömn. Kanske trycka flera gånger och skjuta upp det där jobbiga uppvaknandet så länge som möjligt.

Det finns de som uppskattar de där extra minuterna man får som en liten present så mycket att de medvetet ställer klockan tidigare för att kunna få trycka på snooze några gånger.

Men enligt den sömnexperter är det här ett beteende vi bör göra oss av med. De menar att vi skulle må bättre om den där snooze-funktionen inte fanns.

1. Det sabbar hela din morgon

Din kropp behöver tid för att vakna. Långt innan du vaknar har kroppen börjat förbereda sig, genom att till exempel anpassa kroppstemperaturen. Om du somnar om direkt tänker kroppen ”okej, det var visst inget vi behövde göra nu!”. När klockan sedan ringer tio minuter senare blir hjärnan lite chockad, och det leder till att du kan bli lite groggy och förvirrad. Inget bra sätt att inleda dagen på alltså.

2. Du kan skada andra!

Och just det här tillståndet kan till och med vara farligt. Om du ska köra bil kan du utgöra en fara för andra och dig själv.

3. Du kommer i orytm hela dagen

Om du börjar vakna vid olika tider varje dag så blir kroppen förvirrad, även om det bara skiljer en halvtimme. Det gör att kroppens rytm störs, och att du inte blir ordentligt trött på kvällen.

4. Och i långa loppet kan det vara dåligt för hälsan

Det här kan i långa loppet leda till att din inre klocka blir så störd att du är trött precis hela tiden. Så om du har låg energi kan faktiskt dina sovvanor på morgonen var problemet.

5. Om du slutar kan ditt liv förbättras ordentligt!

Försök att stiga upp samma tid varje dag. Ställ inte klockan på mycket tidigare än vad du behöver. Känn också efter hur pass mycket sömn du tycker att du behöver varje natt, och gå och lägg dig i tid. Placera ditt alarm på ett ställe långt bort från sängen, så att du måste kliva upp för att stänga av det.

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4809 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar8428 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar8981 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...