0 Shares 15600 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

7 vanliga tecken på att din hund har ont

Saga maj 13, 2017
0 15601


(Random video)

Många hundar visar ofta inte att de har ont för inte visa svaghet vilket gör att det inte alltid är lätt som hundägare att veta om din hund har ont eller inte. Det ligger i hundens natur att inte visa att den är skadad eller inte mår bra och ännu svårare är det om hunden har roligt och då struntar i smärtan. Eftersom hunden inte kan prata och berätta var de har ont så blir det till att leta efter andra tecken. Utöver förändringar i hundens beteende som bara du som hundägare kan notera så finns det några andra tecken på att din hund har ont. Nedan finner du 7 vanliga tecken som kan tyda på att din hund inte mår bra.

1. Hunden kommer inte till ro
Att hunden inte verkar komma till ro, ställer sig upp bara för att sedan försöka lägga sig igen eller byter plats från en till en annan flera gånger kan vara tecken på att din hund har ont. Rastlöshet kan vara ett tecken både på yttre och inre skador.

2. Överdrivet flåsande
Att hunden börjar flåsa en varm sommardag eller efter tränings/lek-passet är inget konstigt utan är hundens sätt att reglera kroppstemperaturen. Men överdrivet flåsande kan vara ett tecken på stress framförallt om det är ihärdigt även under en svalare dag. Har du exempelvis tänkt på att din hund börjar flåsa när ni sitter och väntar hos veterinären? Detta är din hunds sätt att försöka minska stressen.

3. Var observant på din hunds kissvanor
Att veta hur din hunds kissvanor ser ut kan hjälpa dig att upptäcka om din hund inte mår bra eller har ont. När en hund har ont kan du exempelvis märka att din hund inte längre lyfter sitt ben när den kissar. Ett annat tecken att vara observant på är om din hund förändrar hur ofta den behöver göra ifrån sig. Kom ihåg att tikar dock förändrar sitt beteende naturligt när löpperiod närmar sig och under löpperioden.

4. Minskad aptit
Det vanligaste tecknet på att din hund inte mår bra är att hundens aptit minskar. Att hunden slutar äta kan vara ett tecken på mycket saker och det kan därför vara bra att kontakta din veterinär. En hund med smärta i munnen kan också tappa mat när den äter vilket är ytterligare ett tecken att hålla utkik efter.

5. Överdrivet slickande
Har din hund blivit stucken av en geting eller pissmyra så märker du ofta att hunden slickar eller ibland gnager kring bettet. Detta är en naturlig instinkt för att försöka lindra smärtan eller rengöra såret eller området.

6. Personlighetsförändring
Hundens personlighet kan förändras när hunden är sjuk eller i smärta, allt från ökad aggression till undvikande. Hunden kan undvika kontakt för att den tror att du kommer försöka undersöka eller lyfta hunden vilket skapar mer smärta.

7. Förändrade sovvanor
En hund som har ont kan förändra sina sovvanor till att antingen sova mer än vanligt eller att hunden har svårt att sova överhuvudtaget på grund av smärta.

Kom ihåg, det är alltid lättare att upptäcka om något är fel om du vet hur din hund beter sig och är när den mår bra, läs mer vad som är normalt för en hund under Hälsa – lär känna din hund. 

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4461 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar7523 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar8403 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...