Djur

Veterinären rekommenderar dig att omedelbart kolla din hunds mun! Så hemskt!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,121730″ ap yos floating=”3″ ]
(Random video)

Vi gör vårt bästa för att älska, och ta hand om våra hundar, särskilt när det gäller deras hälsa. Men den senaste epidemin orsakar våra fyrbenta vänner smärta och obehag, och ofta går deras symptom obemärkta förbi.

Det hela har att göra med små insekter som ser ut som nyckelpigor – men deras bett är mycket annorlunda!

Asiatiska (eller japanska) skalbaggar, som de kallas är de irriterande skalbaggar som orsakar det. När en hund gnager på en gren, äter på en gräsplätt eller slickar upp skalbaggarna kan de fastna i gommen.

Därefter släpper skalbaggarna en giftig kemikalie som orsakar brännskador och olidlig smärta för de stackars hundarna.

Hand& Paws Rescue, är en klinik som har behandlat ett stort antal av denna typ av sjukdom, dom postade på Facebook för att varna hundägare om denna potentiella fara.

”Asiatiska Skalbaggar (somliga kallar dem japanska skalbaggar) kan bädda in sig så här i gommen av din hunds mun vid förtäring.

Var medveten om vad din hund slumpmässigt äter medan den är utomhus

Dessa skalbaggar (som ser ut som nyckelpigor) kan vara på pinnar, löv, osv …. Symptomen är konstant dreglande utan någon uppenbar anledning, och plötsligt otäcka andetag. ”

Om din hund börjar dregla, får skumbildning i munnen eller deras andedräkt luktar lite mer än vanligt, är det dags att ta en titt!

Mest Populär

To Top