Wow

Vet du när du bör dricka varmt och när du bör dricka kallt vatten? SÅ smart!

Vi alla vet att vatten är källan till vårt liv och det är mycket viktigt att konsumera de rekommenderade mängderna för att vara frisk. Men visste du att temperaturen i vattnet också är viktigt, och det är verkligen viktigt om vattnet är varmt, hett eller kallt.

När vi säger kallt vatten, tänker vi på det som ett par grader kallare än rumstemperatur. Varmt vatten betraktas 4-5 grader varmare än rumstemperatur.

När det kommer till temperatur, är extrema temperaturer inte rekommenderade. Så, iskalla och kokande varma temperaturer är uteslutet.

När ska man dricka kallt vatten?

Vid träning
När du utför fysisk aktivitet, stiger din kroppstemperatur och svettningar är en mekanism för att kroppen försöker att svalna. I detta fall förlorar man fluider och det är viktigt att få tillbaka dem. När du dricker kallt vatten under träning, kyler vattnet och återfuktar kroppen samtidigt.

När du har feber
En av de bästa metoderna för att kyla ner kroppen och behandla den, är att dricka kallt vatten när du har feber. Det rekommenderas att dricka tillräckligt med vätska för att hjälpa kroppen att bekämpa infektioner och bakterier. Du bör också lägga till lite citron och havssalt i vattnet för att återställa elektrolyter du förlorat.

När man försöker gå ner i vikt
Kallt vatten snabbar upp ämnesomsättningen och hjälper dig gå ner extra 70 kalorier per dag. Även om det inte är tillräckligt att bara dricka vatten, är det bra att veta att 8 glas vatten ger samma resultat som att gå i cirka 15 minuter.

När ska man dricka varmt vatten?

Vid matsmältningsproblem
Du kan förbättra din matsmältning under hela dagen genom att dricka varmt vatten på morgonen. Om du dricker kallt vatten efter en måltid, kommer kroppen ha svårare att smälta maten, så drick varmt till hett vatten.

Under avgiftning
Börja dagen med ljummet vatten och några droppar citron och du kommer att bli av med gifter i kroppen. Förutom citron kan du lägga till gurka, mynta, äpple eller kanel, som också hjälper till med avgiftning.

Vid smärta
Om du besväras av huvudvärk eller några lättare inflammationer, är det bättre att dricka varmt vatten. Det stimulerar blodcirkulationen. Varmt vatten kan också hjälpa kvinnor som kämpar med svår mensvärk.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!

Mest Populär

To Top