0 Shares 14165 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Vet du när du bör dricka varmt och när du bör dricka kallt vatten? SÅ smart!

Saga okt 18, 2016
0 14166

Vi alla vet att vatten är källan till vårt liv och det är mycket viktigt att konsumera de rekommenderade mängderna för att vara frisk. Men visste du att temperaturen i vattnet också är viktigt, och det är verkligen viktigt om vattnet är varmt, hett eller kallt.

När vi säger kallt vatten, tänker vi på det som ett par grader kallare än rumstemperatur. Varmt vatten betraktas 4-5 grader varmare än rumstemperatur.

När det kommer till temperatur, är extrema temperaturer inte rekommenderade. Så, iskalla och kokande varma temperaturer är uteslutet.

När ska man dricka kallt vatten?

Vid träning
När du utför fysisk aktivitet, stiger din kroppstemperatur och svettningar är en mekanism för att kroppen försöker att svalna. I detta fall förlorar man fluider och det är viktigt att få tillbaka dem. När du dricker kallt vatten under träning, kyler vattnet och återfuktar kroppen samtidigt.

När du har feber
En av de bästa metoderna för att kyla ner kroppen och behandla den, är att dricka kallt vatten när du har feber. Det rekommenderas att dricka tillräckligt med vätska för att hjälpa kroppen att bekämpa infektioner och bakterier. Du bör också lägga till lite citron och havssalt i vattnet för att återställa elektrolyter du förlorat.

När man försöker gå ner i vikt
Kallt vatten snabbar upp ämnesomsättningen och hjälper dig gå ner extra 70 kalorier per dag. Även om det inte är tillräckligt att bara dricka vatten, är det bra att veta att 8 glas vatten ger samma resultat som att gå i cirka 15 minuter.

När ska man dricka varmt vatten?

Vid matsmältningsproblem
Du kan förbättra din matsmältning under hela dagen genom att dricka varmt vatten på morgonen. Om du dricker kallt vatten efter en måltid, kommer kroppen ha svårare att smälta maten, så drick varmt till hett vatten.

Under avgiftning
Börja dagen med ljummet vatten och några droppar citron och du kommer att bli av med gifter i kroppen. Förutom citron kan du lägga till gurka, mynta, äpple eller kanel, som också hjälper till med avgiftning.

Vid smärta
Om du besväras av huvudvärk eller några lättare inflammationer, är det bättre att dricka varmt vatten. Det stimulerar blodcirkulationen. Varmt vatten kan också hjälpa kvinnor som kämpar med svår mensvärk.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4738 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar8317 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar8869 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...