Nyheter

Tandläkare varnar föräldrar! Ge ALDRIG det här till era barn! Tänderna på den 3-åriga pojken ruttnade!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,127994″ ap yos floating=”2″ ]

Alla vet att man inte mår bra av för mycket socker. Det kan leda till många hälsoproblem.

En sak är att du proppar din egen kropp full av socker, men du bör tänka två gånger innan du gör detta till en vana för dina barn. Barn ett lättpåverkade och blir snabbt vana vid de rutiner man lär dem, de vet inte vad som är bra för deras hälsa och inte, och det är denna uppgift som du som förälder har.

Tänderna hos barn är särskilt utsatta, mjölktänder är mycket svagare och skadas lättare än vuxna tänder. Och även om barn kommer att förlora dessa tänder, så kan en infektion i mjölktänderna sprida sig vidare till käken, vilket kan skapa problem för barnet senare i livet.

Föräldrarna till en treårig pojke i Nya Zeeland tog inte det här med socker särskilt allvarligt. Pojkens skador var så allvarliga att en tandläkare har utfärdat en uppmaning till alla föräldrar.

Den här pojken hade druckit så mycket läsk att alla hans tänder var ruttna. Tandläkaren Robert Beagle Hole var tvungen att dra ut varenda tand, det var den enda lösningen. Mjölktänder klarar inte av socker, de ruttnar.

Han uppmanade alla föräldrar att vara extra försiktig med läsk. I själva verket rekommenderar han att barn över huvudet inte bör dricka läsk. De bör endast dricka vatten och mjölk, enligt tandläkaren.

Många av er skakar säkert på huvudet och tänker att detta är en självklarhet, men det är tyvärr inte alla föräldrar lika upplysta om. Dela därför denna viktiga information!

Mest Populär

To Top