Djur

Skriv på för att stoppa den sjuka traditionen med ”Hundsnurrning”! Usch vad hemskt!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,129670″ ap yos floating=”2″ ]

Varje år, den 6 mars utövar invånare i en by i Bulgarien en skrämmande handling kallad ”hundspinnning” i den felaktiga tron ​​att detta kommer att förhindra rabies och hålla bort onda andar. Under denna grymma ritual knyts ett rep runt en hunds bröstkorg, Och hunden får hänga över en stor behållare med vatten. Hunden snurras tills repet är så spänt som det kan bli, och det stackars djuret pressas smärtsamt för att sedan släppas ner i det kalla vattnet.

Deltagarna säger att hundarna inte skadas under denna ritual, men det är helt felaktigt. Vissa hundar har drunknat för att de är för desorienterade för att simma till ytan. Hundarna som överlever är rädda och traumatiserade det hela. Ritualen blev officiellt förbjuden av den bulgariska regeringen 2006, men lagen verkställs inte, och folk fortsätter att utföra den sadistiska ritualen.

I många år har djurförespråkare i Bulgarien försökt att stoppa denna hemska tradition och de uppmanar desperat byborna att istället använda uppstoppade leksakshundar. Men tills polisen börjar bötfälla och arrestera personer som håller på med det så kommer det att fortsätta att hända, och fler hundar kommer att lida och dö.

Klicka HÄR för att skriva på!

Mest Populär

To Top