Nyheter

Ryssland har skapat en lista över ”människor som ska utrotas”? USA varnar för Putins avsikter

Enligt den amerikanska underrättelsetjänsten har Ryssland utarbetat en lista över ukrainska medborgare som man vill neutralisera.

Denna lista inkluderar: politiska aktivister, journalister, dissidenter från Ryssland och Vitryssland som gömmer sig i Ukraina, medlemmar av etniska och religiösa minoriteter och minoriteter i HBT-gemenskapen. Amerikanerna sa att de på listan skulle utsättas för tortyr, kidnappning och till och med mord!

USA har några rapporter
USA säger sig ha trovärdig information om att ryska styrkor har sammanställt listor över ukrainare som ska dödas eller skickas till läger i händelse av ockupation.

Kreml förnekade existensen av någon ”förintelselista”.

Vissa västerländska aktivister medger att de påstådda breven är spekulativa och kanske inte genomförs.

Den ryska säkerhetstjänsten FSB tros dock vara inblandad i att förbereda den politiska marken för ockupation.

I händelse av en eskalering av konflikten i Ukraina kommer den föga kända femte tjänsten i FSB sannolikt att spela en nyckelroll. Femte tjänsten och dess operativa informationsavdelning genomför hemliga operationer i många av Rysslands grannländer och har tagit ledningen i Ukraina.

Puppet row?
Det hävdas att om ett försök görs att avsätta regeringen i Kiev kan det innebära att man kontaktar högre tjänstemän som arbetar i nyckelinstitutioner och branscher och instruerar dem att samarbeta med Ryssland – annars kommer de att drabbas av konsekvenserna.

Uttalandet om en lista över ”mål” som skulle arresteras och till och med dödas fanns med i USA:s ambassadörs brev till FN:s människorättskommissionär.

USA säger att målen är de som motsätter sig ryska handlingar, inklusive ryska och vitryska dissidenter i exil i Ukraina, journalister och anti-korruptionsaktivister, såväl som religiösa och etniska minoriteter och HBTQ+-personer.

I ett brev till FN läser vi att USA också hade information om att Ryssland har planerat att använda hårda åtgärder för att skingra protesterna om landet skulle ockuperas runt om.

Källa kommer ifrån: BBC

Mest Populär

To Top