Allmänt

Om någon du känner köper mandelmjölk, säg till dem att sluta NU!! – Här är anledningen!

En hand full med mandlar är ett hälsosamt mellanmål som ger dig energi att ta itu med resten av dagen. De är fulla av protein, antioxidanter, nyttiga fenoler, flavonoider och hälsosamma fetter. Mandel är en underbar mat som ger näring till din dagliga kost. Men, som ett mjölk alternativ är affärens mandelmjölk inte så nyttig som du kanske tror. Många människor pungar ut extra pengar för mandelmjölk, eftersom det anses vara ett hälsosamt alternativ till mjölk. Men när du köper ett paket med mandelmjölk – Vet du verkligen vad du får?

Mandelmjölk i affären innehåller flera tillsatser, vatten och sötningsmedel än den faktiska mandeln. Faktum är att de genomsnittliga paketet mandelmjölk bara innehåller en hand full av mandlar! Forskarna upptäckte att det bara fanns två procent mandel i en av Storbritanniens vanligaste mandelmjölk. Resten består av vatten, sötningsmedel, karragenan (ett förtjockningsmedel), och tillsatt med A, E, och D-vitaminer.

För att ge din kropp den näring den får av en hand full med mandlar, skulle du behöva dricka ett helt paket med mandelmjölk, inte bara ett eller två glas. Detta är också anledningen till att kaloriförbrukningen för ett glas mandelmjölk är så låg. 30 kalorier per 2 dl, jämfört med 160 kalorier för en hand mandlar, är den kommersiella mandelmjölken mestadels vatten. Mandelmjölken kostar dessutom nästan 35 kr per halvliter, vilket ger utrymme att hävda om färdigköpt mandelmjölk verkligen är ett bra alternativ till vanlig mjölk.

Dessa fakta är inte kända, eftersom att mandelmjölks industrin går med vinst från år till år.

Så nyttigt som mandelmjölk låter, är de tillsatser som finns i mandelmjölken allt annat än nyttigt. Karragenan, ett förtjockningsmedel som finns i de flesta mandelmjölk, har visat sig förvärra matsmältningskanalen. Vissa experter rekommenderar att inte konsumera karragenan under en längre tid.

Som ett mandelmjölk fan, måste du fundera på om att köpa mandelmjölk verkligen spelar roll. Blandningen av sötningsmedel, några mandlar, vatten och tillsatser är inte bra för din hälsa – eller din plånbok. Gör din egen, ett bra sätt att njuta av mandelmjölk – är utan tillsatser! Du kan lämna ute sötningsmedel och andra skadliga tillsatser, samtidigt lägga i fler mandlar för en tjockare, mer näringsrikare mjölk.
Mandelmjölk är enklare att göra än du kanske tror! Du behöver bara några få ingredienser och förnödenheter. Försök att hitta råa, ekologiska mandlar som användning i din mandelmjölk. Starta genom att blötlägga en kopp mandlar i vatten över natten. På morgonen blandar du mandlarna med 7 dl vatten med en kraftig bländare. Sila mandelmjölken. Det kan hålla upp till tre dagar förvarat i kylskåp.

Mest Populär

To Top