Mat

Om du tvättar kycklingen innan du sätter den i ugnen, du måste sluta med det DIREKT!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,107255″ ap yos ]

Efter att du tagit fram en rå kyckling, sköljer du den i diskhon innan tillagning? Om du svarat ja och denna praxis beskriver dig, är du inte ensam. Många människor gör just det eftersom de antingen vill rensa bort slem, eller så har de plockade upp vanan från att ha titta på när deras mamma lagar mat. I själva verket, om du inte tvättar rå kyckling innan tillagning då är du i minoritet. Enligt Jennifer Quinlan, en forskare vid Drexel University, svarar cirka 90% av de människor hon tillfrågat att de också tvättar kyckling innan de lagar den. Men när du läst den här artikeln kommer du definitivt att sluta göra det omedelbart!

Till att börja med är det inte nödvändigt att tvätta kycklingen i första hand. Kyckling och alla andra typer av fjäderfä, som omfattar kalkon, anka och gås, bör nå en inre temperatur på minst 75 grader. Genom att helt enkelt se till att din kyckling har nått den temperaturen, kommer du att undvika matförgiftning.

Att tvätta den råa kycklingen ökar drastiskt chanserna att sprida bakterier och mikrober i hela köket.

Otäcka typer av skadliga bakterier som salmonella, Staphylococcus aureus och Campylobacter hamnar inte bara i vasken, de är också på bänkskivor, skåp och handtag, andra livsmedel du har framme och på alla andra platser! Om du får i dig dessa bakterier riskerar du att bli allvarligt sjuk. Om du någonsin har haft oturen att ha blivit drabbad av en släng av allvarlig matförgiftning, då vet du hur vilken smärtsam mardröm det kan vara.

Mest Populär

To Top