Mat

Om du har något av det HÄR i kylskåpet, bör du ta ut det OMEDELBART!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,129670″ ap yos floating=”2″ ]

Har du någonsin känt att ditt kylskåp verkar bli mindre och mindre? Det är förmodligen för att du ställer in saker som du inte bör. Många svenskar gör misstaget att ställa in allt de köper från mataffären i kylskåpet, utan att veta att det faktiskt kommer att förstöra smaken på många livsmedel.

Här är en lista över vad du inte ska förvara i ditt kylskåp:

1) Bakverk
Att ha bakverk i kylen kommer faktiskt få dem att smaka unket. Konstigt va? Håll mat som bröd och kakor utanför för att behålla de fräscht.

2) Potatis
Potatis gillar inte att vara kall. Det gör deras stärkelse till socker, vilket kommer att förstöra dess smak.

3) Tomater
Att kyla tomater kommer faktiskt att göra dem sörjiga och förstöra deras naturliga smak.

4) Lök
Lök kommer att förlora all sin smak i kylen. Håll dem borta från kylskåpet för bäst smak.

5) Frukt med hårda kärnor (persikor, plommon, etc.)
Frukter behöver luft och solsken lika mycket som växter gör! Ge dem de naturliga ljuset att mogna så att de kan bli så söta och saftiga som möjligt.

6) Hela meloner
Notera att detta är för hela meloner, dvs innan du börjat skära dem. Att kyla hela meloner kommer att göra så att dem förlorar sina antioxidanter, som är en av de största hälsofördelarna. Hålla dessa utanför kylskåpet för friska meloner.

7) Äpplen
Håll äpplena på bänken istället för i kylskåpet för att hålla dem skarpa och smakrika.

8) Vitlök
Varför: Kylskåpets kyla gör att vitlöken förlorar sin smak. För att inte nämna att hela din kyl kommer lukta vitlök.

9) Malt kaffe
Du bör hålla kaffebönor svala, men inte i kylskåpet! Det kommer att skapa fukt, som kommer att göra dina bönor dåliga och få dem att förlora sin smak. Och det sista du behöver för att börja dagen är intetsägande kaffe. Förvara de i en tätt försluten behållare för att behålla smaken.

10) Stark sås
Du vet hyllan i kylen där du ställer alla dina starka såser? Du bör inte göra det. Kylan försvagar smaken av starka såser, som är hela poängen med dem. Det förändrar också viskositeten, vilket gör det svårare att hälla.

11) Honung
Att förvara honung i kylskåpet kommer att göra den kristalliserad och hård. Förstör inte din honung genom att lämna den i kylskåpet och ha den istället utanför. Den har längre hållbarhet än du tror.

12) Kryddor
Kyla dödar. Förvarar du kryddor i kylskåpet kommer de förlora sin smak, vilket är hela poängen med kryddor.

13) Oljor
Att förvara oljor i ett kylskåp kommer att få dem att hårdna och förlora sin jämnhet. Obs: Nöt oljor bör förvaras i kylskåp.

14) Basilika
Många människor har sin basilika i kylskåpet, i tron att de kommer hjälpa till att bevara dess smak. I själva verket är det precis tvärtom. Kylan förstör faktiskt smaken. För maximal smak, ha basilikan i vatten och byt vatten var 3e dag.

När du läst den här artikeln, gå direkt till din kyl och börja kyla- på rätt sätt. Din mat (och smaklökar) kommer att tacka dig.

Mest Populär

To Top