Nyheter

Norge inför ett nytt stopp med alkohol på krogen!

Nu inför Norge ett totalstopp för att servera alkohol på krogar. Istället vill regeringen uppmana befolkningen att istället vara hemma och undvika sociala kontakter. Det pratas även om att vid jul och nyårshelgen kommer man vilja begränsa antalet gäster.

Under kvällen i måndags så höll Norges statsminister Jonas Gahr Store pressträff där dom sa att spridningen börjar bli allvarligt med den nya varianten Omikronvarianten, och därefter måste man nu inta nya restriktioner.

Den effektiva lösningen för att stoppa denna spridning blir då att man inför ett alkoholstopp i hela landet. Från och med Onsdagen och fram till mitten av Januari.

Statsministern säger även att det inte var många dagar sedan som dom införde nya åtgärder i samhället. Men då smittan ökat så måste det nu införa detta också.

Fortfarande gäller en meters avstånd i hemmet

Man uppmanar även invånarna att se över vilka möjligheter dom har att kunna arbeta hemifrån och stanna hemma i den mån som det går. Även så meddelar man riktlinjer för hur många personer som tillåts i hemmet. Tio gäster är den tillåtna gränsen utöver ens eget hushåll. Men man säger även att under jul och nyårshelgen så är det okej med upp till 20 gäster, om man kan hålla en meters avstånd.

Och sist men inte minst så framförde statsministern att alla över 45 år kommer få sin tredje spruta innan Januari är slut, samt ett krav på att munskydd ska införas vid inomhusevenemang.

Mest Populär

To Top