Humor

Mannen som inte kunde läsa

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,104896″ ap yos floating=”3″ ]

Mannen som inte kunde läsa

I mitten av 60-talet arbetade en ung man som grindvakt vid en fabrik. Det var ett lugnt jobb, inte så bra betalt, men han trivdes ändå med det. Så kom en ny VD till företaget och denne bestämde att alla anställda var tvungna att kunna läsa för att få fortsätta arbeta.

Den unge mannen kunde inte läsa och blev snart upptäckt. Efter att ha blivit avskedad gick han hem till sin lilla lägenhet och kände sig nedstämd. För att få ihop pengar till sitt levebröd började mannen tillverka små ljusstakar av gjutjärn. Han höll till i sina föräldrars garage, där han redan tidigare gjort sådana ljusstakar till vänner och bekanta.

Det föll väl ut och efter en tid kunde han leva med samma standard som han hade när han arbetade som grindvakt. Med tiden växte hans företag och han hittade på många annorlunda ljusstakar, lampor och möbler.

Efter femton års tid hade han byggt upp ett stort företag med tjugo anställda och en fabriksbyggnad. Han hade fortfarande inte lärt sig läsa och en dag när ha satt med sin revisor så upptäckte denne att den store företagsledaren inte kunde läsa.

– Men, du kan ju inte läsa, utbrast revisorn.
– Det är riktigt, sa företagsledaren.
– Och du som har kommit så här långt, har du tänkt på vad du skulle kunna vara idag om du dessutom kunde läsa?
– Javisst, sa företagsledaren, jag skulle vara grindvakt vid bruket.

Mest Populär

To Top