0 Shares 24528 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Mannen räddade hans liv! Nu simmar pingvinen över 6000 km varje år för att träffa honom!

viralt okt 02, 2016
0 24529

71-åriga Joao Pereira de Souza är pensionerad murare och deltidsfiskare. Han har också en mycket speciell bästa vän som heter Dindim. Men det är definitivt inte en vanlig vänskap eftersom Dindim faktiskt är en sydamerikansk Magellanpingvin. När Joao fann pingvinen, 2011 var han helt täckt i olja och nära döden.

Efter mycket vård och behandling, mådde han mycket bättre. Snart tänkte Souza att hans vän skulle vara på väg tillbaka till naturen. Men Dindim ville inte lämna honom. Han stannade med mig i 11 månader och sedan… försvann han.

Joao trodde aldrig att han skulle se sin vän igen. Men ett år senare blev han chockad när Dindim dök upp på hans strand. Pingvinen hade simmat en enkel resa på drygt 3000 km från Patagoniens kust i södra Chile till Joaos hemstad i Brasilien.

Och Dindim har kommit tillbaka varje år sedan dess. Han simmar alltså över 6000 km per år…bara för att se sin älskade mänskliga vän. Och det är bara Joao han vill se, inte någon annan. Ingen annan får röra honom. Han biter dem om de gör det. Alla sa att han inte skulle återvända, men han har kommit tillbaka för att besöka mig under de senaste fyra åren!

Jag älskar pingvinen som om det vore mitt eget barn och jag tror att han älskar mig. När han ser mig viftar han på svansen som en hund och tjuter av glädje. Och detta är ingen vanlig företeelse. Säger biologen Krajewski: ”Jag har aldrig sett något liknande förut. Jag tror att pingvinen tror att Joao är en del av hans familj och förmodligen en pingvin också.

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4734 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar8303 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar8847 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...