Allmänt

Lider du av täppt näsa och blockerade bihålor? I så fall ska du göra det HÄR!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,135812″ ap yos ]

Nämligen kan täppta öron, täppt näsa, eller en täppt huvud avlastas på enkla och effektiva sätt. Detta ger lindring nästan omedelbart genom att trycka på en särskild tryckpunkt.

1: Använd tungan och tryck mellan ögonbrynen

Utgångspunkten för denna teknik är att minska eller ta bort stora mängder slem, vilket leder till blockering av bihålorna. Akupressur kan vara till stor hjälp i detta fall. Tryck bara på vissa punkter på kroppen för att utlösa vätskeflödet och du kommer att bli av med slem och förbättra andningen.

Du bör trycka tungan platt mot taket i munhålan. Tryck samtidigt ett finger mot huden mellan ögonbrynen, och håll kvar i 20 sekunder.

Så snart du släpper fingret och tungan, kommer du att känna rörelsen mot den bakre delen av tungan när de ackumulerade slemmet mjuknar.

Annars kan du också växla mellan att trycka på punkten mellan ögonbrynen, och trycka tungan mot gommen.

2: Använd tryck över dina ögonbryn

I fall du har blockerade bihålor i pannan, bör du agera annorlunda för att rensa övre bihålor och näsan.

Den populära massageterapeut Amber Lynn Vitale hävdar att tillämpningen av trycket över ögonbrynen leder till slem rörelse. Placera fingrarna i början av varje ögonbryn, nära den centrala punkten i mellan, luta huvudet framåt, vila på armbågarna.

Så snart trycket skiftar efter ett par sekunder, bör du dra fingrarna till ögonbrynens ”mitten”. Håll alltså tills du känner lättnad.

Dra sedan fingrarna till slutet av ögonbrynen, och antingen håll för att trycka på för några sekunder eller flytta dem i en cirkelrörelse för att stimulera slem rörelsen genom pannan. Så snart detta händer, kommer trycket i mitten av huvudet försvinna.

Mest Populär

To Top