0 Shares 205204 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Läkare varnar: Rengör aldrig ditt barn med våtservetter, oavsett vad!!

Saga mar 17, 2017
0 205205

Våtservetter är en nödvändighet för föräldrar, eftersom att de kommer till hands när du behöver rengöra ditt barn snabbt. De är praktiskt att ta med på språng – inte bara för blöjbyten, men också för klibbiga händer, ansikten, och till och med leksaker. Fram till denna punkt, har vi alltid trott att de varit helt säkert att använda, tills nu…

baby-wipes

Många föräldrar tänker inte två gånger vad som finns i deras barns våtservetter. De är helt säkert att använda – eller hur…?

Mer och mer forskning visar att våtservetter inte är det bästa för våra barns hud. I själva verket rekommenderar vissa läkare föräldrar att sluta använda våtservetter på sina barn helt och hållet på grund av de risker de tar varje gång de gör det.

Enligt NBC News, har en studie dykt upp som bekräftar att våtservetter inte är säkert att använda på ditt barn på grund av en ingrediens. Resultaten av tester som utförts var oroande, eftersom att barn fick en reaktion som lämnade dem med kliande, fjällande och röd hud.

En docent i dermatologi och pediatrik vid University of Connecticut School of Medicine, Dr Mary Wu Chang, var medförfattare till denna officiella studie. Hon experimenterade med många olika barn, och i slutändan, fångade sex unika reaktioner hennes uppmärksamhet.

En åttaårig flicka fick allvarliga utslag på hennes skinkor och även runt munnen. På grund av den plats där reaktionen var belägen på den lilla flickans kropp, minskade Dr Chang ner på våtservetter som användes på henne. Hon frågade den lilla flickans mamma exakt vad hon rengör sin dotter med och mamman bekräftade att hon använder våtservetter.

För att vara säker, testade Dr Chang den lilla flickan för att se om hon var allergisk mot denna kemikalie, och visst, kom hennes test ut positivt. Lösningen var enkel; mamman slutat använda våtservetter omedelbart, och alla den lilla flickans utslag försvann.

”Jag säger alltid till föräldrar att inte under några omständigheter använda våtservetter. De har en hel del kemikalier i sig, och kan irritera huden som redan är känslig”.

För att se till att detta skadliga kemiska ämnet inte kommer att orsaka samma problem för ditt barn, titta på ingredienserna på baksidan av våtservetterna. Om du ser den kemiska ingrediensen metylisotiazolinon, borde du sluta använda dessa våtservetter och kanske sluta med våtservetter helt och hållet. På så sätt kan du förhindra att dessa allvarliga utslag hände ditt barn.

Även om färdigförpackade våtservetter är det bekvämaste sättet att hålla ditt barn ren, är risken helt enkelt inte värd det. Men oroa dig inte, det finns andra lösningar som att skapa dina egna våtservetter hemma med naturliga produkter, eller att helt enkelt använda en trasa med varmt vatten.

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4831 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar8458 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar9007 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...