Allmänt

Har du problem att somna på kvällen? Då ska du prova det HÄR!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,135032″ ap yos ]

Du kanske tror att sätta tungan mot gommen medan du andas är en meningslös aktivitet, men jag kan säga att du inte kunde ha mer fel.

I själva verket kan det göra en stor skillnad för din hälsa och ditt välbefinnande – mot att man kan se lite konstigt ut i några sekunder.

Stäng munnen och andas genom näsan samtidigt som du räknar till fyra. Håll andan och räkna till sju och sedan andas ut all luft genom munnen medan du räknar till åtta.  Upprepa detta fyra gånger.

Om du är en av dem som alltid har svårt att sova, så är det här knepet du behöver. Man behöver inte någon extra utrustning eller sömnmedel, i själva verket är allt du behöver din egen tunga och förmågan att andas. Om du saknar ett av dessa, skulle jag rekommendera dig att gå till doktorn!

Denna metod, skapad av Harvard-utbildade Dr Andrew Weil, beskrivs som en naturlig lugnande medel för nervsystemet, som snabbt minskar stress och gör det möjligt för kroppen att slappna av.

Dr Weil beskriver fördelarna med denna teknik på följande sätt: ”Efter två / tre månaders regelbunden träning, sker det stora förändringar. Dessa övningar sänker hjärtfrekvensen , sänker blodtrycket och förbättrar matsmältningen. ”

Mest Populär

To Top