Allmänt

Har du plack på tänderna som inte går bort? Då ska du pröva den HÄR helt naturliga metoden!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,128872″ ap yos ]

Plack (egentligen biofilm) är en tunn bakteriebeläggning (vanligtvis färglös) som byggs upp på tänderna. Om den inte avlägsnas kan den orsaka karies eller gingivit.

Mikroorganismerna som bildar beläggningen är nästan helt bakterier (huvudsakligen streptococcus mutans och anaeroba organismer), med varierande sammansättning beroende på platsen i munnen. Exempel på anaeroba bakterier är fusobacterium och Actinobacteria.

De mikroorganismer som finns i plack är alla naturligt förekommande i munhålan, och är normalt ofarliga. Men om inte tänderna borstas regelbundet för att ta bort placken, så kan mikroorganismerna bygga upp ett tjockt lager. Mikroorganismerna närmast tandytan ställer om till anaerob andning. Det är i detta stadium som de börjar producera syror som konsekvent leder till en demineralisation av den närliggande tandytan, och tandkaries. Saliven förmår inte tränga igenom den bildade placken och kan inte neutralisera syran som bildas av bakterierna och återföra mineralerna till tandytan.

Placken som byggs upp kan också bli mineraliserad och bilda tandsten.

Men det finns ett sätt att bli av med plack på ett helt naturligt sätt utan att gå till tandläkaren!

Mest Populär

To Top