Allmänt

Har du någonsin lagat mat med aluminiumfolie? Om så är fallet, läs det här nu!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,129670″ ap yos floating=”2″ ]

Människor tenderar att använda aluminiumfolie när de går på en picknick eller när de förbereder en grill. Dessutom så använder människor det på en daglig basis i köket för matlagning, stekning, bakning och lagra mat, men vad de inte vet är att det har några allvarliga hälsorisker och vi kommer nämna dem i den här artikeln.

Aluminiumfolies faror!

Mat i direktkontakt med aluminiumfolier absorberar metallen. När det gäller matlagning, tenderar den även att läka metall i maten.

  1. Hjärneffekter

Om du inte visste, så har aluminium en förmåga att ackumuleras i hjärnan och andra vävnader som gör exponering en allvarlig riskfaktor för Alzheimers sjukdom och många andra neurodegenerativa sjukdomar. Enligt vissa forskare, läker aluminiumfolie en metall som kan minska tillväxten av hjärnceller.

  1. Ben

Det har upptäckts att aluminium konkurrerar med kalcium för att interferera med ben åter-mineralisering som leder till ackumulering av aluminium i våra ben och höga kalciumnivåer i blodet. Som en följd av detta är risken för stroke eller hjärtinfarkter är mycket högre.

  1. Lungor

Matlagning med aluminium kan leda till inandning av det i små mängder. Det gör det svårare för kroppen att rensa ut aluminium som intas i kroppen genom inandning, har svalts eller som har gjort sin väg in i kroppen via huden.

Exponeringskällor

Vi kommer att presentera dig vilka sätt du kan förgifta dig själv och din familj med aluminiumfolie.

aluminiumflingor

Efter uppackning av folietäckt mat, kan små bitar av aluminium lossna och hamna i maten. Dessutom skapar värme små sprickor i folien, så du äter dem vilket är dåligt för din kropp och kan orsaka förgiftning.

Vad kan du göra

Om du konsumerar bearbetade livsmedel regelbundet eller om du äter på restaurang eller bor nära industri fabriker, kan du inte helt klippa aluminium intag. Dessutom är alarmerande nivåer av denna metall som finns i produkter och kranvatten också.

Här är några saker du kan göra för att begränsa din exponering:

  • Istället för att använda aluminiumfolie vid matlagning, bör du använda porslin eller gjutjärn.
  • Byt ut aluminiumkastruller och stekpannor samt köksredskap av rostfritt stål.
  • Filtrera kranvatten för att avlägsna eventuella tungmetaller.
  • Använd bakplåtspapper för bakning eller förvaring av varm mat.
  • Förvara resterna i glasbehållare.
  • Förvara inga kryddor eller sura livsmedel i aluminium.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!

Mest Populär

To Top