Allmänt

Har du matsmältningsproblem? Då ska du trycka på den här punkten på örat!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,129670″ ap yos floating=”2″ ]

Öronterapi har använts i traditionellt kinesiskt mediciniskt syfte i hundratals år. Liksom andra former av zonterapi, kan öronreflexologi användas för behandling av inre smärtor på olika delar av kroppen.

Zonterapi är en gammal helande metod. Den kan utföras tillsammans med konventionella behandlingsmetoder för att lindra en mängd åkommor. Det är en mild form av helande som har sitt ursprung från egyptisk och kinesisk medicin, och är populärt än idag.

Våra öron har en komplett reflexkarta över vår kropp, fulla av nervändar och har anslutningar till vårt centrala nervsystem. Öron och zonterapi bygger på zoner och punkter i örat som rör energicentralen i kroppen som kallas meridianer.

När det gäller att behandla mindre värker och obehag, har man inte alltid tid att springa till en läkare, om det ens är nödvändigt. Det finns många naturliga metoder för att behandla livets besvär som med örtteer eller helkropps-stretchning, men de är inte lämpliga i alla situationer. Så några enkla tryckpunkter i örat är den perfekta lösningen.

Den första tryckpunkten är på toppen av örat, i spetsen. Denna punkt är nära förknippad med rygg och axlar och kan hjälpa till att lindra ömhet i dessa områden. Du kan massera i några minuter till en halvtimme, och det bör hjälpa till att lindra en del av smärtan.

Organ
Om du har svår inre smärta bör du absolut besöka en läkare, men för mindre obehag finns det en punkt i örat som kan vara till hjälp. Den är strax under den första punkten, där bron över örat möter utsidan av örat. Att massera denna punkt några minuter om dagen kan lindra ditt inre obehag.

Leder
Den nästa punkten är i den övre mellersta delen av örat och används för att lindra ledvärk och smärta. Denna smärta kan komma av säsongs förändringen eller artrit. Bara tryck några minuter om dagen för att lindra dina ledsmärtor.

Bihålor och hals
När du lider av en förkylning eller bihåleinflammation, kan denna punkt hjälpa till genom att lindra trycket i dessa områden. Denna punkt är på den nedre mittdelen av örat. Genom att trycka med fingrarna, kan du lindra en del av trycket i bihålorna så att du kan andas klarare och sova enklare.

Matsmältning
För mindre problem med matsmältningen, försöka massera punkten strax ovanför örsnibben. Denna punkt kan hjälpa till med mindre problem som uppblåsthet, eller gaser. Massera försiktigt i några minuter när du börjar känna obehag så bör du må bättre inom några minuter.

Huvud och hjärta
Den plats som är mest förknippad med de två stora delarna av kroppen är örsnibben. Genom att massera detta område på örat kan du främja god hjärthälsa och ta itu med spänningar i huvudet. Att massera denna punkt är bra för att hantera tryckande huvudvärk, och det tar bara några minuter om dagen.

Dessa 6 tryckpunkter är bra för att hantera vardagens mindre obehag. Om problemet är allvarligt, kvarstår eller förvärras rekommenderar vi att söka läkarvård. Spara dessa punkter i bakfickan till nästa gång du får en irriterande huvudvärk eller upprörd mage innan du går på medicinska lösningar.

Mest Populär

To Top