Allmänt

Gripande video fångar ögonblicket där en ung räddningsarbetare räddar en 30 dagar gammal baby

Kända som ”white helmets,” rusar dessa frivilliga män in i kollapsade byggnader som nyligen blivit bombade.

Med de medel de har tillgängliga i de krigshärjade Syrien, riskerar de sina liv men står fast vid den chans att de så småningom kommer att rädda någon ur de pyrande spillrorna. Alltför ofta, är det för sent; men då och då sker mirakel.

Staden Idlib har skoningslöst bombats av Ryssland i deras kampanj för att stödja president Bashar al-Assad mot landets rebeller. Trots att flera nationer ber Putin och Syrien om att stoppa deras obevekliga strider, de fortsätter med attackerna.

Människorna är under ständigt hot då deras hem förstörs utan anledning, men när de så småningom blir sprängda av ryska bomber, kommer det alltid att finnas några som frivilligt rusar in för att hjälpa till.

En ung volontär vid namn Abu Kifah var en sådan frivillig. Efter desperat grävande i mer än två timmar, lyckades han äntligen dra ut en 30 dagar gammal flicka ur spillrorna, och mirakulöst överlevde hon.

Den unge mannen skyndade till en ambulans för att ta det oskyldiga offret till ett sjukhus, men det mest känslosamma ögonblicket i videon är när den unge mannens ångestfulla gråt i kombination med hopp. Landet han älskar så mycket, hans land, faller sönder. Men av alla dödsfall, av alla bomber, kroppar och bränder, lyckades han rädda ett oskyldigt barn.

Som fågeln fenix stiger ur askan, finns det kanske fortfarande hopp för en bättre morgondag. Han är idealistisk nog för att söka efter liv i lågorna, kanske kommer han att vara idealistisk nog att hjälpa till att återuppbygga sitt land.

Mest Populär

To Top