Allmänt

Går du med skor inomhus? Det HÄR är varför du bör sluta göra det omedelbart!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,123637″ ap yos floating=”2″ ]

Alla minns att deras mamma alltid sa att vi var tvungna att ta av oss skorna när vi var inne i huset. Man vill ju inte dra in smuts – skorna är naturligtvis mycket smutsiga och mattor och parkett blir i onödan nedsmutsade.

Men det visar sig i själva verket att det smutsiga golvet är det minsta problemet med skor inomhus. Det beror på att det bor mer än 421,000 bakterier på dina skor och dessa kan även vara farligt för hälsan.

En ny studie visar att det finns i genomsnitt nära en halv miljon bakterier på våra skor – som de flesta av oss inte tänker på när vi går in med skorna på. Läs om riskerna nedan!

E.coli
Bland dessa bakterier finns ofta E. coli bakterier som också kallas tarmbakterier. 27% av alla skor i studien bar på denna bakterier på dem.

– Vi kliver på saker som smutsiga saker hela tiden och alla är källor till E. coli, förklarar mikrobiologen och professorn Kelly Reynolds vid universitetet i Arizona.

Kemikalier och annat giftigt
Kemikalier och gift som används för många användbara uppgifter – och många vardagliga produkter som vi alla känner till är lätt att trampa på när man är ute i trädgården eller i garaget. Men om du traskar runt inomhus med skor kan du ta med dem in i vardagsrummet.

Mest Populär

To Top