0 Shares 5026 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Forskning: De som pratar med sina husdjur är inte dumma – snarare tvärtom!

Saga apr 05, 2017
0 5027


Random video!

Är du den typen som som pratar med din hund? Eller har du en katt som du tenderar att njuta av prata lite med när du kommit hem efter en lång dag på jobbet?

Ny forskning har nu visat att det finns en förklaring till varför vi talar med våra husdjur, men det är kanske inte vad man skulle kunna tro. Även om de inte alltid svarar är de mycket bra lyssnare och nu tror forskare nämligen att det är ett tecken på intelligens. Hos människor alltså.

”Historiskt sett har personifikation av föremål ansetts barnsligt eller dumt, men det är faktiskt en biprodukt av människans utvecklade hjärna”, säger Dr Nick Epley, professor i beteendevetenskap vid Chicago University till Daily Mail.

Vi människor tenderar att tillskriva saker personliga egenskaper hela tiden, utan att tänka vidare på det. Det är också därför vi namnger hundar, katter, bilar och båtar.

Man skulle kunna tro att det är barnsligt, eftersom barn ofta gör detta med sina leksaker, men forskarna tror motsatsen.

Att namnge något eller någon du älskar är ett tecken på att vara smart.

Så nästa gång du hamnar i en konversation med dina djur, bör du inte känna att du agerar barnsligt , utan att inse att du har en livfull levande fantasi och ett aktivt intellekt.

DELA gärna med dina vänner och bekanta på Facebook!

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4519 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar7621 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar8496 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...