Mat

Du har tinat köttet fel hela livet! Dessa forskare visar det enklaste sättet att tina all sorts mat!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,129670″ ap yos floating=”2″ ]

På vilket sätt tinar du din mat? Enligt de senaste undersökningarna, upptinar majoriteten av människor maten på fel sätt.

Forskaren Susan Eksted förklarade att många människor gör ett stort misstag. Enligt Susan Eksted, du bör nämligen inte lämna maten i kylen över natten för att tina långsamt, det är helt fel!

Så som Dr Susan förklarar är det bästa sättet att tina maten på att placera den i kallt vatten. På det sättet kommer du att bevara smaken på maten, på grund av det faktum att vatten leder värme bättre än luft. I själva verket är detta det snabbaste sättet att tina kött och fisk.

”Det har aldrig funnits något bra vetenskapligt belägg bakom de råd om att livsmedel bör tinas i kylskåp. Kanske tanken bakom detta råd är att kylskåpsupptining är mest hygieniskt. Det är sant att kött och andra livsmedel ska förvaras i kylskåp om de tinas, men det är definitivt bättre att tina mat snabbt i vatten om du ska använda den direkt ”, säger Susan.

Hon säger också att det bästa sättet att tina kött är först att lägga köttet i en genomskinlig folie och sedan sätta den i kallt vatten.

I tillägg till detta, förklarar Susan att människor som tinar kött i en mikrovågsugn också gör ett stort misstag, eftersom denna process kan skada köttet. Du bör definitivt undvika avfrostning av ditt kött i en mikrovågsugn.

Mest Populär

To Top