Mat

Drick ett glas körsbärsjuice för denna OTROLIGA effekt på njurarna!!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,122257″ ap yos floating=”2″ ]

Drick 1 glas körsbärsjuice så får du i dig lika mycket antioxidanter som i 23 portioner frukt och grönsaker. Vem sa att det var svårt att komma upp i rekommenderade fem om dan?

En studie jämförde antioxidantinnehållet i 2,5 dl körsbärsjuice med olika frukter och grönsaker. Det visade sig att 2,5 dl körsbärsjuice innehöll mer antioxidanter än fem portioner av päron, tomater, vattenmelon, morot och banan.

För att jämföra antioxidantinnehållet använder man sig av en skala som kallas ORAC, Oxygen Radical Absorbance Capacity. Ju högre siffra desto bättre. Körsbärsjuicen innehöll 8.260 ORAC jämfört med 1.790 ORAC för dom fem portionerna av frukt och grönsaker.

Sedan tidigare är det känt att antioxidanter kan motverka hjärtsjukdomar, för tidigt åldrande, cancer och stroke. Ju högre ORAC-värde desto bättre skydd mot de fria radikaler som orsakar åldrande och sjukdom på sikt.

Det kan vara svårt att äta sig till samma resultat genom enstaka körsbär. Till ett glas körsbärsjuice på 2,5 dl går det åt cirka 75 körsbär.

Tidigare forskning på körsbär/körsbärsjuice har visat att bären är antiinflammatoriska och att de kan lindra artrit, påskynda muskeltillväxt och ge snabbare återhämtning i samband med sport.

Antocyaninerna i körsbär hjälper till att hålla blodkärlen friska och bevarar kollagenet i huden friskt, vilket kan försena rynkor.

Mest Populär

To Top