Allmänt

Din ögonfärg kan avslöja något om din personlighet – Ta reda på vad din ögonfärg säger om dig!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,126748″ ap yos floating=”2″ ]

Här är en sammanställning av olika studier som forskare har gjort för att ta reda på vad din ögonfärg säger om dig. 

Mörkbruna/Svarta ögon – Du är en naturlig ledare eller åtminstone har lätt att uppfattas som det av andra. Människor med så mörka ögon att de nästan är svarta har en av världens mest sällsynta ögonfärger. En studie i Medical Daily har visat att personer med den här ögonfärgen är enkla att umgås med och har bra sociala förmågor. Människor med mörka ögon tenderar även att dricka mindre än andra människor. Och de är ofta bättre i olika sporter som går ut på att träffa saker – till exempel tennis. Detta på grund av att de har en snabbare koppling mellan ögat och hjärnan.

Blåa ögon – Folk med blåa ögon har en stor inre styrka. En negativ del är att folk utifrån har en tendens att uppfatta människor med blåa ögon som svaga och opålitliga. En studie från 2006 visar att folk med blåa ögon är nyfikna, tävlingsinriktade och i viss mån även egoistiska. En annan studie visar att kvinnor med blåa ögon har betydligt högre smärttröskel än folk med mörkare ögon. De är också mer stresståliga.

 

Gråa ögon – Grå ögonfärg är ovanligt, men det är i själva verket en variation av blåa ögon. Om du har gråa ögon är du antingen en välbalanserad person – eller en person med två olika sidor. Allt beror på hur bra du är på att kontrollera dina känslor. Du kan växla personlighet för att anpassa dig efter en särskild social situation. Du har stor social förmåga och beskrivningen ”social kameleont” passar bra på dig. Det är viktigt för dig att bli tagen på allvar och du har hög integritet.

Ljusbruna ögon – Är oftast en blandning av gröna och bruna ögon. Folk med ljusbruna ögon är ofta självständiga, självsäkra och spontana. Deras känslor kan ofta vara svårlästa för andra människor. Forskaren Matthew Leach vid University of South Australia menar – konstigt nog – att personer med ljusbruna ögon oftare har problem med matsmältningen än andra människor har.

Bruna ögon – Liksom mörkbruna och svarta ögon så är bruna ögon ett resultat av att man har mer melanin. Du är bestämd, lätt att komma överens med och andra människor ser dig som en person med självförtroende. Forskare vid The Charles University i Prag har publicerat en studie som visar att personer med bruna ögon är lojala och respektfulla. De har dock generellt sett sämre sömn än andra människor. En studie visar att personer med bruna ögon sover så mycket som två timmar mindre varje natt än andra människor. Och de är ofta morgontrötta.

Gröna ögon – Personer med gröna ögon uppfattas ofta som intressanta och lockande. Studier har även visat att gröna ögon anses vara sexigt och lite mystiskt. En studie av Impulse Corporation i Los Angeles visar att det är en av de populäraste ögonfärgerna. Personer med gröna ögon är ofta dominanta, men även försiktiga. De är oberäkneliga, kreativa och presterar bra under press. Personer med gröna ögon är även svåra att reta upp och de blir sällan arga.

Mest Populär

To Top