Allmänt

Detta är anledningen till varför du biter på naglarna – och så här slutar du!

Om du skulle fråga en del människor varför de biter på naglarna så skulle nog de flesta beskriva det som en nervös vana.

Men enligt ny forskning så är det kanske inte oro och nervositet som egentligen är den drivande kraften bakom nagelbitning och andra kroppsfokuserande beteenden.

Istället menar studien – som publicerades i Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry  – att det handlar om perfektionism?

”Vi tror att personer med dessa upprepande beteenden kan vara perfektionister , vilket innebär att de inte kan slappna av och utföra uppgifter i normal takt”, sade studieförfattaren Dr Kieron O’Connor. ”De blir därför frustrerade, otåliga och missnöjda när de inte når sina mål. ”

Med andra ord är det inte ångest som nagelbitare försöker dämpa ; det är frustration.

För att nå denna slutsats studerades 48 deltagare utav forskare. Hälften av dem var personer som ägnar sig åt repetitiva beteenden som nagelbitning.

Deltagarna fyllde i ett antal kontroller för att testa deras organisationsbeteende och känsloreglering.

Därefter identifierades nagelbitarna som organisatoriska perfektionister. Som rapporterats av Scientific American. Organisationska perfektionister har en tendens att överplanera, överarbeta och bli frustrerade av bristande aktivitet.

Nagelbitning hjälper perfektionister och får dem att känna sig mindre frustrerade i nuet. Som man kan föreställ sig, det hjälper dem att släppa en del av deras spända energi.

Men denna tillfredsställelse håller inte särskilt länge eftersom att den snabbt ersätts av smärta och eventuellt förlägenhet.

Här är några fler tecken på perfektionism:

  • Du tror på mycket svart och vitt , ”allt- eller -inget ” villkor.
  • Du är väldigt hård mot dig själv.
  • När du inte uppnå ett mål, blir du deprimerad.
  • Även när du uppnår ett mål, är framgången inte tillräckligt för att göra dig lycklig.
  • Du börjar aldrig ett projekt om det inte är ”rätt” ögonblick – ögonblicket som aldrig verkar komma.

Den goda nyheten är att du kan hantera situationerna på rätt sätt, och då kan perfektionism faktiskt göra dig till en otroligt driven person!

Kolla in den här videon för några tips för att sluta bita på naglarna!

Mest Populär

To Top