Nyheter

Denna dryck förstör dig från insidan, men nästan ALLA dricker det varje dag!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,125970″ ap yos floating=”2″ ]

I slutet av förra året publicerades en ny meta-analys som tagits fram på beställning av WHO (1). Studien inkluderade både randomiserade interventionsstudier och epidemiologiska studier. Slutsatsen i studien blev att om du ger folk rådet att minska på intaget av tillsatt socker går de ner i vikt och om du ger dem rådet att öka på intaget av tillsatt socker så går de upp i vikt.

Att läsk är onyttigt vet vi – men kände du till alla dessa skrämmande fakta om den sockriga drycken?

De allra flesta är medvetna om att en burk läsk är en riktig kaloribomb, fullproppad med socker. Men visste du att läskdrickande också kan orsaka allt det här?…

1 – Diabetes

Diabetes typ två uppkommer oftast i vuxen ålder och kan vara ärftlig, men sjukdomen kan också bero på dåliga levnadsvanor. Att dricka en läsk om dagen ökar risken att drabbas med hela 67 procent.

2 – Tidigt åldrande

Fosfater och fosforsyra är tillsatta för att förlänga läskens hållbarhet – men snabbar på vår egen åldringsprocess och kan därför förkorta våra liv!

3 – Blodpropp

En läsk om dagen kan öka halten av triglycerider i blodet med hela 30 procent. Det skadliga blodfettet kan bidra till åderförfettning och öka risken för att blodproppar bildas.

4 – Känsliga tänder

Fosfor- och citronsyra mjukar upp och sliter på emaljen och kan ge bestående frätskador på tänderna, vilket kan göra dem båda gulare och känsligare.

5 – Depression

Den som regelbundet dricker light-läsk med sötningsmedlet aspartam ökar risken att drabbas av en depression med 36 procent.

6 – Cancer

Kvinnor som passerat klimakteriet och regelbundet dricker läsk har hela 78 procent större risk att drabbas av cancer i livmodern än kvinnor som inte gör det. Män som dricker en läsk om dagen ökar risken att drabbas av prostatacancer med 40 procent.

7 – Övervikt

Personer som dricker två light-läsk om dagen har större midjemått än de som skippar bubblet, visar en studie där forskare följt läskdrickare under tio år.

8 – Njursten

Den som dricker minst en läsk om dagen har hela 33 procent större risk att drabbas av njursten än den som istället släcker törsten med vatten.

Mest Populär

To Top