0 Shares 31503 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Ät ingefära varje dag så händer det HÄR med din kropp!

Saga feb 07, 2017
0 31504

Ingefära är en uppskattad krydda, men även en älskad medicinalväxt. Ett gammalt kinesiskt ordspråk från år 3000 f.Kr. säger ”om man äter ingefära var dag, så får apotekaren dö av hunger”. Man kan inte säga annat än att sådana bevingade ord inte formas utan anledning.

Ingefära vid högt blodtryck

Ingefära har förmågan att öka blodflödet i hela kroppen som då förhindrar högt blodtryck. Detta minskar samtidigt risken för stroke och hjärtsjukdomar. En studie som utfördes i Thailand och publicerades i tidningen Pharmaceutical Biology5 visade att ingefära hade 3,5 gånger bättre effekt på högt blodtryck än den aktiva substansen prazosinhydroklorid som förekommer i blodtrycksmedicin.

Ingefära stödjer normala kolesterolvärden

I en studie som utfördes vid Kairos universitet och publicerade i December 2010 i tidningen ”Inflammopharmacology” såg man att ingefära kan sänka det dåliga LDL kolesterolet betydligt. Man noterade samtidigt en höjning av HDL som är det goda kolesterolet och en klar förbättring i förhållandet av det totala kolesterolet.

Ingefära stödjer immunsystemet

Ingefära innehåller mängder med antioxidanter som stödjer kroppens immunsystem. Det är ingen slump att man ofta rekommenderar ingefära vid förkylning.

Ingefära vid migrän

Lider du av migrän? Ja, då kan det vara värt att prova ingefära. En studie som utfördes vid sjukhuset VALI-e-ASR i Iran, publicerad i tidningen Phytotherapy Research 7, visar att ingefära kan vara minst lika effektiv som sumatriptan, en medicin som ofta används vid migrän.

Ingefära vid illamående

Ingefära har länge använts för att reducera illamående och motverka inflammatoriska ämnen i hjärnans blodkärl. Studier visar att ingefära bland annat lindrar illamående vid åksjuka, under graviditet och efter operation.

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4517 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar7621 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar8494 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...