Allmänt

Är din hud torr och kliar? Här är hur kokosolja kan hjälpa dig med problemet!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,122530″ ap yos floating=”2″ ]

Eksem kan orsakas av torr hud, grova kläder, svettning, allergiska reaktioner på tvättmedel eller mjukmedel, eller till och med stress. Den torra, röda och inflammerade huden är inte bara irriterande, men det kan också göra det svårt att sminka dig. Men det finns massor av saker du kan göra för att förebygga och behandla eksem, utan ett besök till doktorn.

Återfukta huden på de drabbade områdena minst två gånger per dag. Använd tvättmedel, sköljmedel och krämer som är skonsamma och fria från färgämnen eller parfymer som kan irritera huden. Men det finns andra sätt som är helt naturliga.

Kokosolja

Kokosolja är fylld av antimikrobiella partiklar , antibakteriella och antioxidanter . När den appliceras på huden som ett substitut för lotion eller krämer hjälper kokosolja till att återfukta och minska inflammation.

Vegetabiliskt matfett

Om utbrottet du upplever är allvarligt, kan ett tjockt, skyddande skikt behövas för att göra det möjligt för huden under att återfuktas och en chans att förnya och läka.

Gurkmeja

En tesked gurkmeja per dag kommer att hålla eksem borta. Gurkmeja har antiinflammatoriska egenskaper och är också rik på antioxidanter , som bekämpar hudproblem. Att äta mat kryddad med gurkmeja bidrar till att minska hudinflammation och påskynda läkningsprocessen.

Kamomill

Brygg en extra stark kopp kamomillte, och låt det dra i 15 till 20 minuter. Applicera teet på de drabbade områdena med en bomullstuss.

Gurka

Skär en organisk gurka i tunna skivor, lägg dem direkt på eksem, och lämna skivorna där i en timme en gång per dag eller två.  Gurka kommer bidra till att återställa fukten till torr och irriterad hud samtidigt dra ut gifter och minska inflammation.

Linfrö

Kanske den mest gynnsamma sak du kan göra för att bli av med eksem och hålla den från att komma tillbaka, om och om igen, är att äta en kost rik på omega-3-fettsyror. Linfrön är ett av de enda sätten att få i dig omega-3 om du är vegetarian.

Att upprätthålla en hälsosam livsstil kommer också att hjälpa till med eksem. Undvik stress, ät hälsosamt, motionera och få tillräckligt med sömn.

Mest Populär

To Top