Wow

Alla borde känna till dessa saker om våra blodgrupper!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,128121″ ap yos floating=”3″ ]

Vet du om din blodgrupp? Om svaret är nej, bör du kontrollera det så snart som möjligt.

Du kanske undrar varför, men att veta din blodgrupp kan faktiskt rädda ditt liv.

Varje typ  av blodgrupp har olika egenskaper. Och vi ger dig de vanligaste märken av varje typ:

Blodgrupp och avkomma

Statistik visar att över 85% av alla människor är Rh-positivt. Om föräldrarna har olika Rh faktorer, har deras barn en högre risk att utveckla en specifik fråga för sin hälsa.

Inte alla är utsatta på samma sätt för sjukdomar. Vissa är mer mottagliga, vilket är ett av skälen till att du bör veta din blodgrupp.

Blodgrupp och näring

Varje typ blodgrupper bör följa en annan kost. Det finns vissa livsmedel som du bör äta men det finns också livsmedel som du bör undvika till varje pris.

Så, om kyckling är bra för din blodgrupp, är det inte rekommenderas för människor i andra typer av blodgrupper.

Om din blodgrupp är A, bör din kost baseras på grönsaker.

Människor i blodgrupp O bör öka sitt proteinintag, vilket innebär att de bör äta mer fisk och kött. Om du är AB, lägga magert kött, fisk och skaldjur till din diet. Om din blodgrupp är B, bör du äta rött kött oftare.

Blodantigener

Dessa finns i blodet, mag-tarmkanalen, lungorna, näsborrar, munhåla, och kolon.

Blodtyp och stress

Om din blodgrupp är O, försök att vila mer och undvika stressiga situationer. Din kropp behöver mer tid för att återhämta sig efter en obehaglig händelse.

Blodtyp och viktproblem

Kontrollera din blodgrupp. Det kommer att visa dig om du har högre anlag för att utveckla en muffin top mage. De med blodgrupp O brukar ha det, till skillnad från personer med blodgrupp A.

Blodtyp och graviditet

Kvinnor med blodgrupp AB kan tänka lättare än andra kvinnor. Vad är orsaken till detta? De har en lägre produktion av follikelstimulerande hormon.

Blodgrupp och nödsituationer

Personer med blodgrupp O som är Rh negativ kan ge blod till någon annan grupp. De är universella givare. De med blodgrupp AB är universella mottagare. Detta kommer att hjälpa dig att fokusera på rätt grupper om du behöver blod för ett nödfall eller kirurgi.

Mest Populär

To Top