Nyheter

74-åring rånades i kyrkan. Nu varnar polisen ALLA om det fräcka ”smyckestricket”

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,129670″ ap yos floating=”2″ ]

En oförskämd stöldmetod har nu gjort intåg i Västsverige, nära norska gränsen. Dessa bedragare angriper gamla och svaga människor, och människor med rullator.

”Det är verkligen hemskt att du rånar försvarslösa personer”, säger 74 år gamla Bengt-Göran Blomstad.

Han föll i själva verket nyligen offer för bedragare när han var på väg till kyrkan en söndag. Han var lite tidigt och satt utanför på en bänk för att koppla av lite i solen. Det var då en kvinna satte sig bredvid honom.

Plötsligt tog kvinnan fram en ring. Hon sa att hon ville ge den till honom, men Bengt-Göran sa att han inte vill ha något. Kvinnan tar då fram ett halsband och sa att han kunde få det också, men 74-åringen sa nej tack igen. Det var då kvinnan började bli aggressiv.

”Hon kastade sig över mig. Jag försökte få bort henne, men jag kunde inte få bort henne”, sa han efter händelsen.

Kvinnan tvingade halsbandet över huvudet på honom och sa att det var en gåva. Samtidigt stal hon mitt guldhalsband jag hade runt halsen. ”Det var ett halsband med en droppe och ett kors som jag fått från svenska kyrkan eftersom jag har jobbat för dem.” Det är tydligt att halsbandet hade stor betydelse för den äldre mannen.

Metoden är att bedragaren distrahera sina offer med värdelösa smycken och ringar, eftersom de vill ”ge bort dem”. Medan de sätter halsbandet eller ringen på offret, stjäl de deras egna smycken.

Tyvärr kan det ta lång tid innan de drabbade inser att de har blivit rånade och tjuven har hunnit komma undan.

Nu begär alla att vara försiktig om den här typen av bedrägerier.

Mest Populär

To Top