Allmänt

5 varningssignaler på att din lever inte är frisk och gör att du går upp i vikt!

Organet i våra kroppar, som är ansvarig för vår övergripande fysiska vitalitet och hälsa, är levern. Vi lever i en miljö som är fylld med gifter, såväl i luften som vi andas och de livsmedel vi äter, som förlitar sig på levern för att hantera dessa gifter. I själva verket är det en frisk lever som ansvarar för att filtrera bort dessa gifter genom vårt avfall (urin och avföring), så att vi kan absorbera de viktiga näringsämnen som är viktiga för vår allmänna hälsa.

Omvänt är om är lever skadas av alkoholism, efterverkningarna av vissa virus, eller överexponering för vissa kemikalier, kan den inte göra sitt jobb att låta matsmältningen ske. När den är överbelastad av gifter, kan den inte riktigt fungerar som ett filter för eliminering; Detta kan så småningom leda till kroppsliga förändringar som kan varna oss att vi är i riskzonen för en potentiellt allvarlig hälsorisk.

Utan leverns förmåga att eliminera toxiner regelbundet , blir det trögt eftersom gifter lagras i fett, vilket resulterar i en oförmåga att gå ner i vikt.

Eftersom levern är ytterst ansvarig för människans överlevnad, är det viktigt att vara medveten om de tidiga tecken på levertoxicitet:

(1) Viktökning och oförmåga att gå ner i vikt TROTS en balanserad kost och regelbunden motion

(2) Hudförändringar:
(A) gulaktig nyans som indikerar en ökning av bilirubin som leder till gulsot
(B) inflammation som orsakar klåda eller överkänslighet
(C) små röda prickar på huden

(3) Mörkfärgning av urinen (trots hälsosamt intag av vatten)

(4) Förändringar i buken :
(A) kronisk kramp i nedre delen av buken
(B) extremt gasig
(5) Kronisk trötthet och svaghet
Något av dessa symtom, i synnerhet i kombination med andra, bör vara en signal att omedelbart söka medicinsk hjälp, innan mer allvarlig leverskada uppstår.

Mest Populär

To Top