Allmänt

20 tidiga varningstecken på att cancer växer i din kropp!

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,129670″ ap yos floating=”2″ ]

När något är fel med vår kropp, så finns det oftast ett sätt att signalera det till oss. Vi måste alltid vara medveten om någon symptom eller signal, så att vi kan upptäcka någon sjukdom eller sjukdom i tid och behandla det som vi borde.

Här är tecken att titta efter, indirekta symptom:

1. Väsande andning/Andnöd

Patienter med lungcancer hävdar att detta var det första symptomet de märkte av, men de ville inte uppmärksamma det och inte kopplat den till cancer.

2. Frekventa feber eller infektioner

Detta är ett typiskt tecken på cancer i blodkropparna. Det börjar i benmärgen där det orsakar problem att börja producera vita blodkroppar som är onormala och de börjar störa infektions bekämpande förmågan kroppen har.

3. Svårigheter att svälja

Detta tecken är oftast kopplad till strupcancer, men det kan också betyda utveckla lungcancer.4. Svaghet och trötthet

När detta symptom kombineras med många andra, kan det innebära att det kanske är någon sjukdom eller sjukdom i organismen.

5. Mättnadskänsla och ingen aptit

Detta innebär vanligtvis äggstockscancer.

6. Anorexi

Det kan vara ett tidigt tecken på cancer i bukspottskörteln och det kan också kopplas till en plötslig avsky för cigaretter, kaffe eller vin.

7. Rektal blödning eller blod i avföringen

Detta är en mycket vanligt tecken på kolorektal cancer. Besök din läkare omedelbart!

8. Klumpar i halsen, armarna eller ljumske

Förändringar i det lymfatiska systemet kan ofta betyda cancer.

9. Överdriven blåmärken eller blödning som inte slutar

Detta innebär vanligtvis att det finns vissa avvikelser i de röda blodkroppar och blodplättar och det ofta betyder leukemi. Leukemiceller tränger ut röda blodkroppar, vilket gör blodet inte kan transportera syre, vilket leder till bildandet av blodproppar.

10. Uppblåsthet eller abdominal viktökning

Oförklarlig uppblåsthet vanligtvis rapporteras av äggstocks cancerpatienter.

11. Oförklarlig viktminskning

Detta tecken är mycket vanligt att patienten med kolon eller andra cancerformer matsmältnings. Detta tecken sprider oftast till levern. Patienten börjar tappa aptiten och kroppen kan inte eliminera de skadliga frågor.

12. En röd, öm eller svullna bröst

Detta är det vanligaste symtomet för bröstcancer. Det verkar oftast med symtom som en vårta som ser ut som det vänd åt sidan, inverterad eller tillplattad.

13. Svullnad av ansiktsdrag

Dessa tecken visas oftast i lungcancerpatienter. Småcellig lungtumörer oftast blockera blod kärlen i bröstet medan samtidigt de är att förhindra blodet att flöda fritt till huvudet.

14. Ont / knöl på huden som blöder blir knaprig eller inte läker

Dessa symptom kan orsaka olika typer av hudcancer (skivepitelcancer, melanom och basalcellscancer).

15. Förändringar i naglarna

En brun / svart prick under nageln kan indikera hudcancer. Bleka eller vita naglar kan vara ett tecken på levercancer. ”Clubbing”, som är en utvidgning av fingrarna med naglar som kurva ner över tips kan vara ett tecken på lungcancer.

16. Smärta18. Ovanligt tunga eller smärtsamma perioder, blödning mellan perioder

Detta är oftast den vanligaste tecknet på livmoder- eller livmodercancer. Besök din gynekolog för att utföra en trans ultraljud.

17. Kronisk hosta eller bröstsmärta

Vissa typer av cancer som till exempel lungtumörer och leukemi kan visa symptom som liknar en härma av bronkit eller en dålig hosta. Bröstsmärta är också en annan symptom. Den sprider vanligtvis från sin axel och ner sin arm.

18. Pelvic / Buksmärta

Dessa tecken kan kopplas till äggstockscancer. Leukemi kan också orsaka detta eftersom det förstorar mjälten.

19. Smärta i ryggen eller nedre högra sidan

Detta är ofta ett tidigt tecken på levercancer, men även bröstcancer eftersom det kan pressa bakåt in i bröstet eller spridit sig till ryggraden / revbenen.

20. Orolig mage

Detta kan betyda kolorektal cancer.

Hur kan man minska risken?

Vitamin D rekommenderas av de flesta experter, så se till att du tar det som ett komplement. Dina insulinnivåer bör vara nere. Se till att du slutar använda förädlade livsmedel, eftersom höga insulinnivåer också påverkar prostatacancer. Blodprover kan visa detta lätt.

Du måste ta väl hand om din hälsa och även motionerar regelbundet. Om du har högre nivåer lykopen plasma, ta mer karotenoid pigment som kan hittas i bär och frukter eller tomater. Dessa är också kända för att minska risken för prostatacancer hos män.

Se till att du undvika miljögifter som luftföroreningar, hushåll kemiska rengöringsmedel, bekämpningsmedel och syntetiska luftrenare. Enligt vissa studier har långsiktiga mobiltelefon-användning i över 10 år fann kopplade till hjärntumörer, men det återstår att undersökas mer.

Mest Populär

To Top