0 Shares 17245 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Vad som händer i din kropp efter att ha ätit bananer med svarta fläckar kommer att chocka dig!

Saga apr 19, 2017
0 17246

Banan, frukt som är prydligt förpackad i en ljusgul jacka, kan erbjuda dig mer än något annat naturligt fruktsocker kan för ökad energi. Bananer är rika på kalium, hög i fiber, vitamin B6, vitamin C, magnesium, mangan och de innehåller en förening som kallas cytolcin, som tros öka vita blodkroppar och stärka immunförsvaret.

De börjar oftast gröngula och fläckfria, men eftersom tiden går, bananer mognar kontinuerligt. Många av oss blir avskräckta av bruna bananer och tror att det betyder att de är ruttna, så vi kastar ut dem. Otroligt men enligt de senaste studierna så visar det att ju fler mörka fläckar en banan verkar ha, desto mer mogna är dom, och ju mer mogen desto mer TNF har den. TNF är ett ämne som bekämpar de abnorma cellerna i våra kroppar och förhindrar cancer. Undersökningar har bekräftat att TNF som finns i mogna bananer minskar tumör celltillväxt och hämmar dem från att sprida sig genom att orsaka celldöd, eller apoptos. Nästa gång du ser bruna bananer, tänk inte två gånger köp dem omedelbart.

Här kommer vi att ge dig en lista över hälsosamma fördelar:

Att äta bananer kan ge dig energi och hjälpa din kropp att öka uthålligheten
Depression – Bananer innehåller höga halter av tryptofan, som våra kroppar omvandlar till serotonin. Serotonin är en signalsubstans i hjärnan som gör att människor känner sig glada.

Blodtryck – De kan hjälpa dig att sänka blodtrycket och skydda dig från stroke eller hjärtinfarkt.
Halsbränna – Bananer kan ge lindring av halsbränna och sura uppstötningar.

Anemi -Bananer ger järn, som stimulerar produktionen av röda blodkroppar och hemoglobin produktion.

Förstoppning – Det är tillräckligt med fiber i dem för att stimulera regelbundna tarmrörelser och ger naturlig lindring för förstoppning.

Temperaturkontroll – Äta bananer kan sänka din kroppstemperatur, så det är bra för dig att äta dem när du har hög feber.

Magsår– Bananen är den bästa frukt kan du äta om du lider av magsår. De kommer att skydda din mage mot frätande syra och irritation.

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4299 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar7186 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar8076 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...