0 Shares 64777 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Tandläkare varnar föräldrar! Ge ALDRIG det här till era barn! Tänderna på den 3-åriga pojken ruttnade!

Saga maj 18, 2017
0 64778

Alla vet att man inte mår bra av för mycket socker. Det kan leda till många hälsoproblem.

En sak är att du proppar din egen kropp full av socker, men du bör tänka två gånger innan du gör detta till en vana för dina barn. Barn ett lättpåverkade och blir snabbt vana vid de rutiner man lär dem, de vet inte vad som är bra för deras hälsa och inte, och det är denna uppgift som du som förälder har.

Tänderna hos barn är särskilt utsatta, mjölktänder är mycket svagare och skadas lättare än vuxna tänder. Och även om barn kommer att förlora dessa tänder, så kan en infektion i mjölktänderna sprida sig vidare till käken, vilket kan skapa problem för barnet senare i livet.

Föräldrarna till en treårig pojke i Nya Zeeland tog inte det här med socker särskilt allvarligt. Pojkens skador var så allvarliga att en tandläkare har utfärdat en uppmaning till alla föräldrar.

Den här pojken hade druckit så mycket läsk att alla hans tänder var ruttna. Tandläkaren Robert Beagle Hole var tvungen att dra ut varenda tand, det var den enda lösningen. Mjölktänder klarar inte av socker, de ruttnar.

Han uppmanade alla föräldrar att vara extra försiktig med läsk. I själva verket rekommenderar han att barn över huvudet inte bör dricka läsk. De bör endast dricka vatten och mjölk, enligt tandläkaren.

Många av er skakar säkert på huvudet och tänker att detta är en självklarhet, men det är tyvärr inte alla föräldrar lika upplysta om. Dela därför denna viktiga information!

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4138 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar7030 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar7943 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...