0 Shares 9835 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Saknas DENNA vitamin från din kost, orsakar det migrän och huvudvärk!

Saga okt 12, 2016
0 9836

Migrän är en typ av huvudvärk som många tyvärr lider av. De kan inträffa en person plötsligt från ingenstans, och utan förvarning. Detta är en smärtsam typ av huvudvärk som kan få människor att behöva sluta med vad de gör, och kommer behöva vila för resten av dagen. Nu finns det några nya bevis som tyder på dessa irriterande huvudvärkar orsakas av något viktigt för vår hälsa som vi saknar.

Miljontals människor lider av smärtsam huvudvärk. Enligt Dr Weil, en holistisk hälsoläkare, påverkar migrän 17% av kvinnorna och 6% av män. För vissa människor, kan de plötsligt inte se något annat än suddiga fläckar, medan andra får en bultande huvudvärk som tvingar dem att ligga ner för resten av dagen. Andra symtom är illamående, känslighet för ljus, och vissa kan till och med kräkas av det.

Migrän är inget att skratta åt, och det finns även receptbelagda läkemedel människor tar som kan hjälpa till att lindra smärta eller minska den. Om du inte har haft det, var lycklig. Om du är en frekvent lidande av dessa otroligt smärtsamma huvudvärkar, finns det en sak du kan göra för att förhindra att få tät migrän längre perioder.

Många olika gamla studier har visat vad som kan utlösa en migrän. Vissa studier har visat att väderomslag kan vara en faktor, särskilt för dem som bor i varma områden och konsumerar för mycket socker i en 1-2 dagars period. Olika saker kan orsaka migrän men denna nya upptäckt kan vara något du kan ändra på och det kommer att minska mängden av migrän du måste genomlida.

Du kan avgöra om du har vitaminbrist. En färsk studie har visat att om du har brist på folsyra, vitamin B6, vitamin B12 och vitamin D, kan dessa vara potentiella triggers till varför du lider av så mycket migrän. Saknas dessa vitaminer från din kost ökar risken för migrän med 300%. Det är viktigt att vet säkert om du får ut det mesta av kroppens vitaminintag, för om du inte får det, kan detta vara exakt varför du får så mycket av dessa huvudvärkar.
Dr Weil bekräftade också att det finns olika livsmedelsprodukter som kan starta migrän. Även om livsmedelstillsatser inte hjälper, såsom MSG, nitriter, nitrater, och även karamellfärg, följande kan också utlösa en migrän:
-Ansjovis
-Avocados
-Banan
-Koffein
-Ost (Åldrad)
-Choklad
-Citrusfrukt
-Fikon
-Sill
-Linser
-Jordnötter
-Ärtor
-Charkuteriprodukter
-Russin
-Hallon
-Röda Plommon
-Sardiner
-Sojasås
-Vin
Bortsett från hur mat kan utlösa migrän, tillsammans med externa källor såsom väder, glömmer vi hur mycket trötthet kan påverka oss. Sömnbrist kan inte bara leda till utmattning, det kan också utlösa en migrän. För att inte nämna tryckändring, hoppa över måltider, blinkande lampor, eller till och med skarpt luktande ämnen såsom färg, kemikalier, eller ens parfym kan starta en också.

Titta på den här videon för att lära dig mer om migrän:

Dela gärna denna häftiga video med dina vänner på Facebook!

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4767 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar8355 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar8908 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...