0 Shares 8884 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Gripande video fångar ögonblicket där en ung räddningsarbetare räddar en 30 dagar gammal baby

Saga okt 03, 2016
0 8885

Kända som ”white helmets,” rusar dessa frivilliga män in i kollapsade byggnader som nyligen blivit bombade.

Med de medel de har tillgängliga i de krigshärjade Syrien, riskerar de sina liv men står fast vid den chans att de så småningom kommer att rädda någon ur de pyrande spillrorna. Alltför ofta, är det för sent; men då och då sker mirakel.

Staden Idlib har skoningslöst bombats av Ryssland i deras kampanj för att stödja president Bashar al-Assad mot landets rebeller. Trots att flera nationer ber Putin och Syrien om att stoppa deras obevekliga strider, de fortsätter med attackerna.

Människorna är under ständigt hot då deras hem förstörs utan anledning, men när de så småningom blir sprängda av ryska bomber, kommer det alltid att finnas några som frivilligt rusar in för att hjälpa till.

En ung volontär vid namn Abu Kifah var en sådan frivillig. Efter desperat grävande i mer än två timmar, lyckades han äntligen dra ut en 30 dagar gammal flicka ur spillrorna, och mirakulöst överlevde hon.

Den unge mannen skyndade till en ambulans för att ta det oskyldiga offret till ett sjukhus, men det mest känslosamma ögonblicket i videon är när den unge mannens ångestfulla gråt i kombination med hopp. Landet han älskar så mycket, hans land, faller sönder. Men av alla dödsfall, av alla bomber, kroppar och bränder, lyckades han rädda ett oskyldigt barn.

Som fågeln fenix stiger ur askan, finns det kanske fortfarande hopp för en bättre morgondag. Han är idealistisk nog för att söka efter liv i lågorna, kanske kommer han att vara idealistisk nog att hjälpa till att återuppbygga sitt land.

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4809 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar8428 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar8981 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...