0 Shares 13092 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Går du med skor inomhus? Det HÄR är varför du bör sluta göra det omedelbart!

Saga apr 05, 2017
0 13093

Alla minns att deras mamma alltid sa att vi var tvungna att ta av oss skorna när vi var inne i huset. Man vill ju inte dra in smuts – skorna är naturligtvis mycket smutsiga och mattor och parkett blir i onödan nedsmutsade.

Men det visar sig i själva verket att det smutsiga golvet är det minsta problemet med skor inomhus. Det beror på att det bor mer än 421,000 bakterier på dina skor och dessa kan även vara farligt för hälsan.

En ny studie visar att det finns i genomsnitt nära en halv miljon bakterier på våra skor – som de flesta av oss inte tänker på när vi går in med skorna på. Läs om riskerna nedan!

E.coli
Bland dessa bakterier finns ofta E. coli bakterier som också kallas tarmbakterier. 27% av alla skor i studien bar på denna bakterier på dem.

– Vi kliver på saker som smutsiga saker hela tiden och alla är källor till E. coli, förklarar mikrobiologen och professorn Kelly Reynolds vid universitetet i Arizona.

Kemikalier och annat giftigt
Kemikalier och gift som används för många användbara uppgifter – och många vardagliga produkter som vi alla känner till är lätt att trampa på när man är ute i trädgården eller i garaget. Men om du traskar runt inomhus med skor kan du ta med dem in i vardagsrummet.

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4379 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar7364 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar8286 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...